'Yaşlıları uzaklaştırırsak kaybeden biz oluruz'

'Yaşlıları uzaklaştırırsak  kaybeden biz oluruz'

GÜNDEM Haberleri

“Aile büyüklerinin olmadığı bir evde çocuklar bilgelikten mahrum kalır. Oysa yaşlılarla yaşayan çocuklarda aidiyet duygusu gelişir.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü dolayısıyla bir otelde düzenlenen Yaşlı Refahı İçin Yaşlı Hakları Konferansında yaptığı konuşmada, kültürümüzde yaşlanmanın bilgelikle eşdeğer olduğunu söyledi. Yaşlıların tecrübeleriyle rehberlik yaptığını vurgulayan Emine Erdoğan, “Yaşlıları hayatımızdan çıkarırken zengin tecrübelerini de kendimizden uzaklaştırmış oluruz. Ne yazık ki kaybeden biz değil aynı zamanda çocuklarımızdır. Aile büyüklerinin olmadığı bir evde çocuklar da bu bilgelikten mahrum kalırlar. Oysa yaşlılarla yaşayan çocuklarda aidiyet duygusu gelişir. Köklü bir çınarın meyvesi olduklarını hissederler. Bundan daha büyük bir zenginlik olabilir mi?” değerlendirmesini yaptı. Türkiye’nin gittikçe yaşlanan bir ülke olduğunu, doğurganlık oranının azaldığını, hayat süresinin uzamasıyla yaşlı nüfusun arttığını belirten Erdoğan, “Sağlık hizmetlerini belirlerken, tıpkı anne çocuk sağlığı gibi kırılgan bir kitleyi oluşturan yaşlı nüfusu da önceleyen hizmetler için çalışmalıyız. Devletimiz yaşlılarımız için huzurevlerini yüksek standartlara çıkarma noktasında yoğun bir çaba içindedir. Fakat ideal olan yaşlıların kendi doğal aile ortamında yaşamını sürdürmesidir” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...