Yaşasalardı bu sandalyelerde oturacaklardı

Yaşasalardı bu sandalyelerde oturacaklardı

GÜNDEM Haberleri

"10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü" dolayısıyla İslam coğrafyasında katledilen çocuklar anısına Sessiz Sandalye" eylemi yapıldı.

Uluslararası Rabia Platformu ve Memur-Sen'e bağlı Genç-Memur-Sen üyeleri, "10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü" dolayısıyla İslam coğrafyasında katledilen çocuklar anısına Sessiz Sandalye" eylemi gerçekleştirdi. Boş bırakılan sandalyelere demokrasi yanlısı gösteriler sırasında hayatını kaybeden 4 bin 100 kişinin isimleri asıldı. Ankara'daki Akköprü Metro İstasyonu önünde toplanan grup adına konuşan Rabia Platformu sözcüsü İlkay Zengin Güngör, her mazlumun hakkını savunmaktan yana olduklarını söyledi. Güngör şöyle devam etti: "Biz de bugün aynı şekilde Mısır'ın Rabia meydanı başta olmak üzere, Suriye'de, Filistin'de, Irak'ta, Myanmar'da, Doğu Türkistan'da haysiyetli bir hayat için canını veren 4 bin 100 kişinin anısını yaşatmak için bu boş sandalyeleri dizdik. 4 bin 100 rakamı sembolik bir sayıdır. Zira bu coğrafyalarda iki yılda ölen sivillerin sayısı 150 bini geçti. Onlardan bazılarının isimlerini sandalyelere yazdık Yaşasalardı; bu sandalyelerde oturacaklardı."


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...