Yarına dikkat! Meteoroloji il il, bölge bölge uyardı: Sağanak kuvvetli vuracak

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Yarına dikkat! Meteoroloji il il, bölge bölge uyardı: Sağanak kuvvetli vuracak

GÜNDEM Haberleri  / Anadolu Ajansı

Ekim ayının sonunda bastıran pastırma sıcakları yerini yağışa bıraktı. Yurt genelinde bugün sağanak etkili olurken Meteoroloji yarına işaret edip bölge bölge, il il 'çok kuvvetli sağanak' uyarısında bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yarın kuvvetli sağanak beklendiğini duyurarak 6 bölgede 9 ili sarı kodla uyardı.

Meteoroloji'nin tahminlerine göre, Doğu Akdeniz'de Mersin'in doğusu, Adana'nın güneyi, Hatay'ın kıyı ve kuzey kesimleri ile Osmaniye çevrelerinde yarın sabah saatlerine kadar yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

BÖLGE BÖLGE UYARI

Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu'nun orta kesimleri, Karadeniz'in batısı ile doğusu ve Doğu Anadolu'nun batı kesimlerinde de sağanak kuvvetli olacak.

Yarına dikkat! Meteoroloji il il, bölge bölge uyardı: Sağanak kuvvetli vuracak

Sağanak yağışın etkili olacağı Bitlis, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Malatya, Elazığ ve Batman'da da vatandaşlar ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı uyarılıyor.

SICAKLIK YAĞIŞLA BERABER DÜŞECEK

Hava sıcaklıklarının yağışlı hava ile birlikte biraz azalacağı, hafta sonu itibarıyla da yurt genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

MARMARA VE EGE'YE FIRTINA UYARISI

Rüzgarın ise güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında ve yarın öğle saatlerinden sonra Marmara'nın batısı ve Kuzey Ege kıyılarında kuvvetli eseceği tahmin ediliyor.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...