Yargıtay'ın cezasını onadığı Pekünlü AİHM'ye gidecek

/ Kaynak: CHA
Yargıtay'ın cezasını onadığı Pekünlü AİHM'ye gidecek

GÜNDEM Haberleri  / CHA

2 yıl 1 ay hapis cezası Yargıtay tarafından onanan Prof. Dr. Rennan Pekünlü'nün, kararı uluslararası hukuka taşıyacağı belirtildi.

Ege Üniversitesi (EÜ)'nde başörtülü öğrencilerin fotoğrafını çekerek özel hayatın gizliliğini ihlâl ve eğitim öğretim hakkını engelleme suçlamasıyla yargılandığı davada aldığı 2 yıl 1 ay hapis cezası Yargıtay tarafından onanan Prof. Dr. Rennan Pekünlü'nün, kararı uluslararası hukuka taşıyacağı belirtildi. nbsp;İzmir 4. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanan EÜ Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Pekünlü 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırılmış, karar Yargıtay tarafından onanmıştı. Konuyla ilgili haberler basında geniş şekilde yer buldu. Prof. Dr. Pekünlü, avukatı aracılığıyla aldığı ceza ve hakkında basında çıkan haberlere cevap verdi. Av. Murat Fatih Ülkü tarafından yapılan yazılı açıklamada, Yargıtay'ın onama kararının henüz kendilerine tebliğ edilmediği belirtildi. Pekünlü'nün haksızlığa uğradığını ifade eden Av. Ülkü, "Hukuksal mücadeleye devam edilecektir. Gerek iç hukuktaki gerekse uluslararası hukuktaki tüm başvurular yapılacaktır. Anayasa hükümleri, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, AİHM kararları çerçevesinde, bugün itibariyle türbanlı öğrencilerin üniversitelere girmesi hukuken yasaktır. Bu olgu, türbanlı öğrencilerin üniversiteye girmelerinin doğru olup olmadığının üstünde bir konu olup Anayasa hükümlerine göre bir hukuk devleti olan ve hukukun üstünlüğü ilkesine göre hareket edilmesi gereken Türkiye Cumhuriyeti'nde herkesi bağlayan hukuksal bir zorunluluktur. Bugün siyasal iktidarın yaklaşımından ve esen rüzgarlardan etkilenen YÖK ve üniversite yöneticilerinin eylemleri nedeniyle bir fiili durum oluşması, bu hukuksal gerçeği değiştirmez." dedi. Esat Rennan Pekünlü'nün, hiçbir öğrencinin üniversiteye, derse ya da ders yapılan sınıflara girmesini engellemediği savunan Ünlü, sadece türbanlı öğrencileri mevcut hukuki durum konusunda bilgilendirerek uyardığı ve bu durumu tutanağa bağladığı, tutanakları ilgili idarelere gönderdiğini söyledi. Pekünlü hakkındaki mahkumiyet kararının bu haliyle kesinleşmesi ve infaz edilmesinin Türk hukuk sistemi, Türk anayasal sistemi, Anayasa Mahkemesi'nin varlığı, Türk yargı sistemi açısından çok ciddi ve olumsuz sonuçlar doğuracak nitelikte olduğunu da öne süren Av. Ülkü, kararın yargı organına duyulan güveni tamamen ortadan kaldıracağı iddia etti.
GÜNDEM
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...