Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı'ndan özel mektup

Düzenleyen: / Kaynak: Milliyet
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı'ndan özel mektup

GÜNDEM Haberleri  / Milliyet

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Akarca, FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişiminin ardından 121 ülkenin başsavcısı ile Gülen’in iadesinin istendiği ülke olan ABD'ye mektup gönderdi

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akarca, FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişiminin ardından 121 ülkenin başsavcısı ile Gülen’in iadesinin istendiği ülke olan ABD’deki eyalet ve bölge başsavcılarına, 3 sayfalık bir mektup gönderdi.

Mektupta “Gülen cemaatinin ‘silahlı bir terör örgütü’ olarak kabul edilmesi yaşamsal bir zorunluluktur” ifadelerine yer verdiği ortaya çıktı. Darbe girişimini, “TSK mensubu ‘asker elbiseli/üniformalı teröristler’ tarafından gerçekleştirilen bir terör eylemi” olarak tanımlayan Akarca, “Değerli muhataplarımızın bizlerin demokrasi, temel insan hakları ve hukukun üstünlüğünü egemen kılma amacıyla başlattığımız bu haklı mücadelemize ve bu kapsamdaki yardım taleplerimize kayıtsız kalmayacakları ümidiyle göstereceğiniz destekler için şimdiden teşekkürlerimi bildiririm” ifadelerini kullandı.  

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Milliyet
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...