Yardım için gönderilen montun cebinden çıkanlar gözyaşlarına boğdu! 'Sizce bunu yapan cehenneme girer mi?'

Düzenleyen:
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 10 kentte etkili olan deprem sonrası bölgeye yardım kapsamında gönderilen bir montun cebinden çıkanlar, depremzedeleri duygulandırdı. Nereden ve kim tarafından gönderildiği belli olmayan montun cebinden çıkanları anlatan kadın, "Sizce bunu yapan cehenneme girer mi? Ne kadar güzel insanlar var. Allah hepsinden razı olsun" ifadelerini kullandı.

6 Şubat'ta saat 04.17'de Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7,7'lik depremi saatler sonra 7,6 büyüklüğündeki deprem izledi, 10 kentte büyük yıkım yaşandı. İlk depremde binlerce bina yerle bir olurken, ağır hasar alanlar ise ikinci depremde yerle bir oldu. Enkaz altında kalan çok sayıda vatandaş hayatını kaybetti, binlerce yaralı var. Arama kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmalarının yanında evlerine giremeyen bölge halkı çadırlarda hayatına devam etmeye çalışıyor.

Afetzedeler için Türkiye'nin dört bir yanından bölgeye yardım yağıyor. Tırlar dolusu ürün 10 kent için yola çıkarken, toplanan yardımlar vatandaşlara dağıtılıyor. Binlerce gönüllünün intikal ettiği bölgeden gelen bazı görüntüler ise izleyenleri duygulandırıyor. O anlardan birisi sosyal medyada viral oldu, çok sayıda paylaşım aldı.

"SİZCE BUNU YAPAN CEHENNEME GİRER Mİ?"

Kendisine verilen ve nereden gönderildiği belli olmayan bir montun cebinden çıkanları gözyaşları ile anlatan depremzede bir kadın "Bu yardımdan geldi, üşüdüğümüz için. Sağ olsunlar aldık, giydik. Elimizi cebine attık ki 1 cebinden kek çıktı. Kıyıp da yiyemedik bile. Nasıl üşüdüğümüzü nasıl bildilerse öbür cebinden 4 tane çorap çıktı. Kim yapar bunları? Sizce bunu yapan cehenneme girer mi?" ifadelerini kullandı.

"ÇOCUKLARIMA BİLE KIYIP DA VEREMEDİM"

"Bu da yetmedi, diğer cebinden yine kıyıp da yiyemedim gofret çıktı. Çocuklarıma bile kıyıp da veremedim, sağ cebinde duruyor" diyen depremzede kadın, "Diğer cebine de bir baktım ki firkete. Nasıl düşünmüşler bir yerleri sökülürse onunla diksinler, yamasınlar diye. Onu da mı düşündüler? Ne kadar güzel insanlar var. Allah hepsinden razı olsun" dedi.

Depremzede kadının bu sözleri sonrası etrafındakilerin gözlaşlarına hakim olamadıkları gözlendi. Sosyal medyada paylaşılan bu görüntüler izleyenleri duygulandırdı. (İHA)

KAHRAMANMARAŞ DEPREMİNDE SON DURUM

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...