Vicdansızlığın böylesi! Yaralı kurtulan annelerini terk ettiler

- Güncelleme:
Vicdansızlığın böylesi! Yaralı kurtulan annelerini terk ettiler

GÜNDEM Haberleri

65 yaşındaki Fatma Teyze "Kızım İstanbul’a, oğlum Adana’ya gitti. Beni burada niye bıraktılar" diyerek ağladı.

MAHMUT ÖZAY VE FERHAT EKİNCİ'NİN HABERİ - Adıyaman’da 65 yaşındaki depremzede Fatma Eğlen, çocukları tarafından terk edildi. Babasından kalma toprak evde tek başına yaşayan Fatma Eğlen’in enkazdan çıkarken kolu kırılmış. Fatma Teyze, evli olan iki çocuğuyla birlikte spor salonuna yerleşmiş. Daha sonra çocuklarının kendisini çadır kente bıraktığını aktaran Fatma Eğlen “Onlar da burada Adıyaman’da yaşıyorlardı. Depremden etkilendiler, onlar da spor salonunda kalıyorlardı. Sonra beni çadır kente bırakıp gittiler. Ben ortada kaldım” dedi. 

“ÇOCUKLARIMA YAKIN OLMAK İSTİYORUM”

Bakıma muhtaç olduğu için çadır kentten KYK yurduna yönlendirilen Eğlen “Bir kız bir erkek çocuğum var. Kızım İstanbul’a kocasının akrabalarına gitti, oğlum karısını aldı, Adana’ya arkadaşının yanına gitti. Götürmediler beni. ‘Kalacak yer yok’ dediler” diye konuştu. Tek böbrekle yaşadığını söyleyen Eğlen, kalp hastası olduğunu da belirterek “Onlar bir daha Adıyaman’a dönmezler, niye dönsünler, ev yok bark yok. Beni orada emin bir yere yerleştirsinler. Oğlum, kızım götürse zaten zamanında götürürlerdi. Ben çocuklarıma yakın olmak istiyorum. Beni burada niye bırakıyorlar” ifadelerini kullandı.

“TELEFONLARI AÇMIYORLAR”

Çocukların kendisini arayıp sormadığından yakınan Fatma Teyze “Telefonum olmadığı için arayamıyorum. Onlar da aramıyor zaten” dedi. Yurt yetkilileri, defalarca aramalarına rağmen çocuklarının hiçbir şekilde telefonlara cevap vermediklerini belirtti. Yetkililer “Annelerine sahip çıkmıyorlar. Annelerini bırakmışlar bir çadıra, orada da ilaç takibi ve bakıma muhtaç olduğu için bize gönderdiler. Burada, kadın askerlerimiz ilaçlarını bile takip ediyor. İstanbul’da bir yer olursa en azından çocukları arada sırada gelir görürler diye düşünüyor. O yüzden İstanbul’a gitmek istiyor” bilgisini verdi. Yurt yönetimi ayrıca, 5-6 Fatma Teyze daha olduğunu söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...