Yangın üzerinden çirkin provokasyon: HDP'nin Cudi iddiasına yalanlama geldi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Yangın üzerinden çirkin provokasyon: HDP'nin Cudi iddiasına yalanlama geldi

GÜNDEM Haberleri

HDP'nin dün gece Cudi Dağı'nda çıkan yangına müdahale edilmediği yönündeki iddiaları, İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından yalanlandı. Yapılan açıklamada, "Cudi’de büyük bir yangın çıktı ve müdahale edilmesine izin verilmiyor" iddiası doğru değildir. Cudi Dağı'nda sıcakların etkisiyle otların tutuşması sonucu küçük çaplı bir örtü yangını çıkmış, ekiplerin müdahalesi ile 2 saat içinde söndürülmüştür" ifadelerine yer verildi.

HDP'nin Twitter hesabından yapılan paylaşımda, Cudi'de çıkan yangına devlet tarafından müdahale edilmediği iddia edilmişti. Bu iddialara İletişim Başkanlığı tarafından yalanlama geldi.

HDP, YANGIN ÜZERİNDEN PROVOKASYON'A İMZA ATTI

Yangına ait olduğu iddia edilen görseller ve "Cudi Yanıyor Ses Ver" şeklindeki etiketle yapılan binlerce paylaşımın ardından HDP'den de doğrulanmayan iddiaya ilişkin bir açıklama gelmişti. Partinin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Doğamıza savaş açanlar yıllardır sistematik olarak devam eden orman yangınlarıyla ekosistemi yok ediyor. Cûdî’de başlayan ve müdahale edilmesine izin verilmeyen yangın, Kürt halkına düşmanlık politikalarının devamıdır. İnsansızlaştırılmaya çalışılan bölgede, yangına karşı derhal önlem alınmalıdır. Ağaçlarımızı, ormanlarımızı katledenler kaybedecek" ifadeleri kullanılmıştı.

ESKİ GÖRSELLER KULLANILARAK MANİPÜLASYON YAPILDI

Ancak İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), iddianın gerçek dışı olduğunu açıkladı. DMM'nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Cudi’de büyük bir yangın çıktı ve müdahale edilmesine izin verilmiyor, iddiası doğru değildir. Cudi Dağı'nda sıcakların etkisiyle otların tutuşması sonucu küçük çaplı bir örtü yangını çıkmış, ekiplerin müdahalesi ile 2 saat içinde söndürülmüştür" ifadelerine yer verildi.

HDP'ninki başta olmak üzere konuya ilişkin yapılan manipülatif paylaşımların görsellerine de yer verilen açıklamada, iddiaya konu kullanılan görsellerin de farklı yerlerden alınmış eksi görseller olduğu belirtildi. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...