Yalova'da 1 aylık su kalmıştı! Belediyeden açıklama geldi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Yalova'da 1 aylık su kalmıştı! Belediyeden açıklama geldi

GÜNDEM Haberleri

Yalova, kuraklık tehdidiyle karşı karşıya... Gökçe Barajı’ndaki su seviyesi yüzde 20'lere geriledi. Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk, vatandaşlara "Sakin olun" çağrısında bulundu. Tutuk, bu aydan sonra barajın dolacağını söyledi.

Yalova'nın su ihtiyacını karşılayan Gökçe Barajı’nda doluluk oranı yüzde 20'lere kadar düştü. Barajda yaklaşık 1 aylık su kaldığı iddia edildi. Bu durum sonrası halkta panik havası oluştu. Konuyla ilgili açıklama yapan Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk, endişe edilecek bir durumun olmadığını söyledi. Tutuk, herhangi bir su kesintisine gidilmeyeceğini belirterek “Barajda 5 milyon metreküp su var. Derelerimizden hiç su gelmezse 30 gün gider. Barajdaki su yüzde 10'a kolay kolay düşmez. Ayı bir çıkartalım, mart ayında kapaklarını açacağız" dedi.

"YENİ BARAJLA 50 YILLIK SUYUMUZ OLACAK"

36 milyon metreküp kapasiteli mevcut Gökçe Barajı’nın yanında 25 milyon metreküplük Gökçe 2 Barajı’nın yapılacağını ifade eden Mustafa Tutuk “Yeni barajı 5 yıllık yatırım programına aldırdık. Tarım Bakanımız Yalova’ya geldiğinde talimatları verdi. Oranın zemin etütleri, altyapısı tamamlandıktan sonra 5 yıl içinde Gökçe 2 Barajı’mız da devreye girecek. Yaklaşık 60-70 milyon metreküplük kapasite bize 50 yıl yeter” ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...