Yalçın Akdoğan'dan önemli açıklamalar

Yalçın Akdoğan'dan önemli açıklamalar

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Yardımcısı Akdoğan, çözüm süreciyle vatandaşın değişen devleti gördüğünü ve PKK'nın emellerini gerçekleştiremediğini söyledi.

Nuri ELİBOL ANKARA
Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Cumhuriyet tarihinin en büyük operasyonlarını gerçekleştirerek PKK'nın kaos planının bozulduğunu söyledi. Bazı gazetelerin Ankara temsilcileri ile yaptığı sohbette önemli değerlendirmelerde bulunan Akdoğan, paralel yapıyı “şer cephesinin orkestra şefi” olarak niteledi. Akdoğan'ın açıklamaları özetle şöyle:
KAOS OYUNU BOZULDU: Eğer 13 yıl boyunca AK Parti samimi şekilde halkı kazanacak, sosyal restorasyon projelerini hayata geçirmeseydi bugün terör örgütünün uygulamaya koyduğu strateji bu kadar muallakta kalmazdı. Bu noktada daha farklı bir tablo oluşabilirdi. Vatandaş iyi niyetle bir şey yapmaya çalışan devlete karşılık sürekli bozan bir örgüt olduğunu gördü. Seçimden sonra eş zamanlı üç örgütün eylemlere başlaması kaos planıydı. Bunu çökerttik. Cumhuriyet tarihinin en büyük terörle mücadele operasyonunu yaptık, özellikle de Kuzey Irak'ta.
DEVLET UYUMADI: Çözüm sürecinde devletin uyuduğu yönünde laflar var. Devlet uyumadığını gösterdi. Devletin bilmediğini düşündükleri bütün yerleri bulduk. Yani bu bir sürpriz etkisi yaptı.
ŞİRİNLİK ÇÖKTÜ: HDP şu anda tamamen Kandil'in esareti altında. Türkiyelileşmek, şirinleşmek çöktü. 'Ellerine kelepçe takılacak', 'Devlet katildir' gibi lafların hepsi Kandil'den gelen açıklamalardır.
ÜÇGEN HAYALİ BİTTİ: Kuzey Irak kırsalı, Suriye'de kantonlar ve sınırın hemen öte tarafındaki kurtarılmış bölgelerle üçgen oluşturarak geçişkenlik üretmek istediler. Bu oyunu biz bozduk.
SURİYE POLİTİKASI: Suriye politikası mı acaba bunlara sebep oldu? Bu kanaatte değilim. Bence farklı bir politika olamazdı? Burada Türkiye'nin politikası Suriye'nin geleceğine tek başına yön veremez ki? ABD, Rusya istediğini yapabiliyor mu? Suriye'de olup bitenlerin faturasını Türkiye'ye, dış politikasına kesmek yanlıştır.
SEÇİM MÜHENDİSLİĞİ: (Ankara saldırısı) Seçime dönük bir siyaset mühendisliği yapıldığı anlaşılıyor. 'Devlet işledi' iddiası çok büyük bir suçlamadır. Faturayı AK Parti'ye kesmek pişkinliktir.
ŞER CEPHESİNİN ORKESTRA ŞEFİ: Son dönemde Türkiye karşıtı bir kampanya yürütülüyor, algı operasyonları Erdoğan karşıtlığı üzerinden başladı, Türkiye düşmanlığına dönüşen bir şer cephesi var. Bunun içinde de orkestra şefi paralel yapı. Özellikle bu Suriye-Irak bağlamında bu örgütlerin işbirlikleri temasları bunun önemli bir ayağını bu paralel yapı da oluşturuyor.
EZER GEÇERİZ: PYD, IŞİD'le mücadele ettiğini söyleyerek kendisine meşruiyet zemini üretmeye çalışıyor. Türkiye'nin tavrı nettir. Türkiye alfabedeki hangi harflerden oluştuğuna bakmaz.  Kendisine karşı hasmane bir tutum içine giren, silah sevkiyatı yapan, bomba sevkiyatı yapan veya bir eylem içerisine giren örgüt kim olursa olsun hangi harflerden oluşursa olsun üzerine gider, onu ezer geçer.
KILIÇDAROĞLU'NUN “UZLAŞMACI” TAVRI: Uzlaşmacı bir adam görüntüsü vererek, şark kurnazlığı yapıyor. Her konuda 'ben çözerim' diyor. Sadece jenerik laflar. Peki nasıl çözersin, hiçbir şeye formülü, politikası vizyonu yok.
BAHÇELİ ZAMANDAN KOPUK: Ülkücü kesim çok istemesine rağmen tek bir kişi istemediği için koalisyon kurulamadı. O kişi de belli. Masa başında oturup dünyaya nizam verecek açıklamalar yapıyorsun. Madem sorumluluk üstlenmeyeceksen dernek kur, düşüncelerini yazılı olarak açıkla dur. Kendisi de tepkiyi gördüğü için televizyon programları ile aşmaya çalışıyor.
ÖNCE SİZ İSTİFA EDİN: Bahçeli 11, Kılıçdaroğlu 6 defa seçim kaybetti. İstafa erdemine inanıyorsanız, önce siz ortaya koyun. Millet de kurtulsun, partin de kurtulsun.
“PARALEL KARDEŞLİĞİ”: MHP, CHP ve HDP kontenjanından seçilen RTÜK üyeleri birlikte hareket ettiler. Üçü bir arada, tam bir paralel kardeşliği.
YOK SAYAMAZLAR: (Cumhurbaşkanı'nın 'kuzu kuzu gelecekler' açıklaması) Türkiye'de hiç kimse devletin başını yok sayarak siyaset yapamaz. Bu kendi aleyhlerine olur.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...