Yalçın Akdoğan: Yer altı zenginliğimiz yok ama bizim vicdanımız var

Düzenleyen:
Yalçın Akdoğan: Yer altı zenginliğimiz yok ama bizim vicdanımız var

GÜNDEM Haberleri

“Türkiye, birçok konuda belki dünyada ilk sıralarda değildir ama bir konuda dünyada ilk üçe giriyor. O da insani yardımdır.”

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından düzenlenen “Yetimler Çocukların Problemleri, Çözüm ve Stratejiler Uluslararası Çalıştayı”na katıldı. 43 ülkeden yetimler konusunda uzman 110 kişinin katıldığı toplantıda konuşma yapan Akdoğan, şöyle konuştu: “Dünyada yaşanan çatışmaların, savaşların en büyük mağdurları çocuklar. Çocuklar savaşlar nedeniyle öksüz, yetim kalıyor. Bizim onlara daha fazla kucak açıp, şefkat göstermemiz gerekiyor. Türkiye birçok konuda belki dünyada ilk sıralarda değildir, ama bir konuda dünyada ilk üçe giriyor. O da insani yardımdır. Bizim petrol kuyularımız, doğalgaz rezervlerimiz, altınızım, yeraltı zenginliklerimiz yok ama dünyada birinci olabiliyorsak insani yardımda, bizim vicdanımız var ve vicdanımızın sesini dinleyerek hareket ediyoruz. Suriye’deki göçmenler konusunda hükümetimize çok eleştiriler oldu. Ama biz milyonlarca insana her şeye rağmen sahip çıktık. Bu kadar sıkıntılı bir bölgede Türkiye büyümeye devam ediyor. Çünkü Cenab-ı Hak, bu işin bereketini veriyor. Hep birlikte, yetimlere, öksüzlere, mazlumlara, mağdurlara sahip çıkmaya devam edeceğiz.” 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...