Yalçın Akdoğan: HDP, PKK’nın borazanı gibi

Düzenleyen:
Yalçın Akdoğan: HDP, PKK’nın borazanı gibi

GÜNDEM Haberleri

“PKK bu süreçlerde ne yaptıysa başarılı olamadı. Durum HDP açısından da tam bir çıkmaz sokak...”

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Kürt meselesinin çözümünde çok önemli mesafe kat edildiğini ancak HDP’nin her seferinde bunu sabote ettiğini söyledi. AK Parti Ankara İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuşan Akdoğan, terör örgütünün bu süreçlerde ne yaptıysa başarılı olamadığını belirterek şöyle konuştu: “Devrimci halk savaşı ilan etti, tutmadı. Kobani’de kalkışma yapmak istediler, tutmadı. Serhildan ilan ettiler, tutmadı. Kırsalda büyük gruplarla vur-kaç eylemleri yapıyorlardı, tutmadı. Şimdi kala kala ellerinde bir şehir merkezlerinde, bazı mahallelerde gençlik yapılanması, silahlı unsurlar üzerinden acaba ‘kurtarılmış bölgeler ilan edebilir miyiz, acaba özerklik diye bir konuyu silah üzerinden hayata geçirebilir miyiz?’ Bu da tutmayacak. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin gücü ve kudreti bunları tasfiye etmek için yeterlidir. Bunlar temizlenecek.
HDP süreçte terör örgütünün propaganda birimi gibi çalıştı. Ne yapmak istiyorsun? Sen terör örgütünün propaganda birimi gibi çalışıyorsan, terör örgütünün örgütsel amaçlarını geliştirmeyi kendine varlık sebebi saydıysan o zaman sana ne gerek var? HDP açısından bu durum aslında çıkmaz bir sokak. 7 Haziran seçimlerinden önce Çözüm Süreci’ne ihanet ettiler. Çözüm Süreci’nin düşmanlarıyla işbirliği yaptılar, seçimden sonra da demokratik siyaseti bir bütün olarak zehirlemeye çalışıyorlar. Demokratik siyaseti çökertmeye çalışıyorlar. Terör örgütünün amaçlarına hizmet etmek için kullanıyorlar.”

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...