Yağmur çok kuvvetli geliyor, AFAD İstanbullulara mesaj attı!

Düzenleyen: / Kaynak: AJANSLAR
Yağmur çok kuvvetli geliyor, AFAD İstanbullulara mesaj attı!

GÜNDEM Haberleri  / AJANSLAR

Meteoroloji uyardı, bu habere dikkat! Yarın yurdun kuzeybatı kesimleri ile İstanbul'un kuzey kesimleri ve Anadolu Yakası'nda çok kuvvetli yağış bekleniyor. AFAD ise İstanbul'da yaşayan vatandaşlara akşam saatlerinde SMS ile uyarıda bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yeni raporunu yayımladı ve çok sayıda il için kuvvetli sağanak yağış uyarısında bulundu. Bunun hemen üstüne  AFAD İstanbul için telefonlara uyarı mesajı gönderdi.  Meteoroloji, yurdun kuzeybatı kesimleri ile İstanbul'un kuzey kesimleri ve Anadolu Yakası'ndaki şiddetli yağışlara karşı uyardı.

METEOROLOJİ SAAT VERDİ

Yapılan açıklamada, yarın günün ilk saatlerden itibaren yurdun kuzeybatı kesimlerinde kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışın etkili olacağı belirtildi. Açıklamada, yağışın İstanbul'un kuzey kesimleri ve Anadolu Yakası ile Kocaeli, Sakarya ve Düzce çevreleri, Balıkesir'in kuzey, Zonguldak ve Bursa'nın batı kesimlerinde yerel olarak çok kuvvetli, yer yer de şiddetli olmasının beklendiği kaydedildi.

Yağışların, sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı ve kuvvetli rüzgarın çeşitli olumsuzluklara yol açabileceği belirtilen açıklamada, yetkililer ve vatandaşların tedbirli olması istendi.

 

AFAD TELEFONLARA MESAJ ATTI

İstanbul'da yaşayan vatandaşlar akşam saatlerinde gelen kısa mesajla şaşırdı. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), İstanbul'da yaşayan vatandaşlara akşam saatlerinde SMS ile sağanak yağış uyarısında bulunarak, 'Dere yatakları ve riskli alanlardan uzak durulmalı' dedi.

İşte AFAD tarafından gönderilen SMS uyarısı: İlinizde yarından itibaren şiddetli yağış beklendiğinden, dere yatakları ve riskli alanlardan uzak durulmalı, acil durumlarda 112 aranmalıdır.

BİR UYARI DA ANKARA VALİLİĞİ'NDEN 

Valilikten yapılan açıklamada, "10 Temmuz Pazar günü yerel olarak kuvvetli sağanak yağış beklendiğinden; sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AJANSLAR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...