Vatandaşın korkulu rüyası! Köpek saldırısına uğrayanlar kendini araç üzerine attı

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:

Gündem Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Başıboş köpek dehşeti sürüyor. İstanbul Ataşehir'de aynı noktada dolaşan sokak köpekleri oradan geçen birçok kişiye saldırdı. Saldırıya uğrayan vatandaşlar yol kenarında bulunan araçların üzerine çıkarak kurtuldu.

Ataşehir’de başıboş sokak köpekleri aynı noktada farklı zamanlarda birçok kişiye saldırdı. Köpeklerin saldırısından arabanın üstüne çıkarak kaçmaya çalışan vatandaşların o ilginç anları ise çevredeki güvenlik kamerası yansıdı. Olay, Ataşehir Yeni Çamlıca Mahallesinde bulunan özel bir sitede meydana geldi. Gruplar halinde dolaşan başıboş köpekler, vatandaşlara saldırarak korkuya neden oldu. Başıboş sokak köpekleri aynı noktada farklı zamanlarda birçok vatandaşa saldırdı. Köpeklerin saldırısına uğrayan vatandaşlar park halindeki bir aracın üzerine çıkarak kurtuldu. O anlar ise güvenlik kamerası yansıdı. Aracının tavanı ezilen site sakini Özgür Saraç ise köpekleri düzenli olarak beslediğini, köpeklerin şüphelenmedikleri kimseye saldırmayacağını ifade etti.

"ISIRMALARINA ŞAHİT OLMADIK"

Aracına çıkılan ve köpeklere baktığını ifade eden Özgür Saraç, “Bir ayda 2 sefer köpeklerden korkan arkadaşlar arabamın üzerine çıktılar. Kimsenin aklına gelmez arabanın üzerine çıkmak ama arkadaşlar nasıl aklına getirdi biz de bilmiyoruz. Köpeklerimiz sakin sakin yatarlar, kolay kolay kimseye saldırmazlar. Biz, 8 senedir hayvanlarla birlikteyiz. Köpeklerin saldırdığı çok nadirdir, muhtemelen bir şey hissetmiştir. Saldırma demeyelim sadece havlarlar, ısırmalarına şahit olmadık” dedi.

ARTIK DEVLET MESELESİ

Türkiye'nin en önemli problemlerinden biri haline gelen başıboş köpeklerle ilgili atılacak adımlar, Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'na da girdi. Programa göre cadde ve sokaklardaki sahipsiz hayvanların şehir hayatını olumsuz etkilemeyecek şekilde uygun yerlerde barındırılmasına yönelik çerçeve bir mevzuat hazırlanacak. İstanbul başta olmak üzere, Türkiye'nin önemli gündem maddelerinden biri olan başıboş köpeklerle ilgili hükümet bir süredir çözüm önerileri üzerinde çalışma yapıyor. İstanbul özelinde AK Parti'nin yaptırdığı anketlerde ekonomi, sığınmacı ve trafikten sonra en büyük problemin sokak köpekleri olduğu tespit edilmişti.

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Deniz Erden 5 Aralık 2023 13:00

İşe giderken çok karşılaşıyorum grup halinde köpeklerle çok sıkıntı oluyor bir çözüm belirlenmeli artık

Gülsüm 5 Aralık 2023 12:59

Sokak köpekleri cidden sorunlardan birisi. Çok tehlikeli oluyorlar bir araya geldiklerinde

Sonraki Haber Yükleniyor...