Çocuğun ölümüne neden olan köpeğin sahibine tahliye!

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Çocuğun ölümüne neden olan köpeğin sahibine tahliye!

GÜNDEM Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Başıboş bırakılan köpeğin 10 yaşındaki çocuğu öldürdüğü olayda mahkeme köpeğin sahibine tahliye kararı verdi.

Van'ın İpekyolu ilçesi Selimbey Mahallesi'nde 30 Ocak'ta arkadaşlarıyla oynadığı sırada köpeğin saldırısına uğrayan 10 yaşındaki Emir Mete Durna ağır yaralandı.

Çocuğun ölümüne neden olan köpeğin sahibine tahliye!

KÜÇÜK ÇOCUK HAYATINI KAYBETTİ

Küçük Emir kaldırıldığı Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Başlatılan soruşturma kapsamında, çocuğa saldıran köpeği 25 Ocak'ta sahiplendiği tespit edilen H.K. tutuklandı.

Durna'nın hayatını kaybettiği köpek saldırısına ilişkin davanın karar duruşması görüldü.

Van 5. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, sanık H.K, tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla bağlandı, tarafların avukatları ile yakınları salonda hazır bulundu.

Çocuğun ölümüne neden olan köpeğin sahibine tahliye!

SERBEST BIRAKILMASINI TALEP ETTİ

Köpeğin sahibi H.K, savunmasında suçsuz olduğunu söyleyerek "Suçlamaları kabul etmiyorum. Mahkeme heyetinden serbest bırakılmamı talep ediyorum." dedi.

Sanık avukatı İsmail Güler ise müvekkilinin köpeği sahiplendikten 4 gün sonra belediyeyi arayıp geri alınmasını istediğini ancak bu talebinin kabul edilmediğini ileri sürdü. "Müvekkilim köpeğin saldırgan olduğunu bilseydi sahiplenmezdi" diyen avukat Güler "Köpeğin aşısının yapıldığı ve küpeli olduğu kendisine söylenmiş. Saldırgan köpek, tasmasını kopararak istenmeyen olayın yaşanmasına neden oldu. Tahliyesini talep ediyorum." şeklinde savunma yaptı.

Durna'nın ailesinin avukatı Özkan Evren de sanığın cezalandırılmasını ve tutukluluk halinin devamını talep etti.

4 YIL 5 AY 10 GÜN HAPİS CEZASI ALAN ŞÜPHELİ TAHLİYE EDİLDİ

Mahkeme heyeti, H.K'nin "Bilinçli taksirle kişinin ölümüne neden olmak" suçundan 4 yıl 5 ay 10 gün hapis cezasına çarptırılmasına ve tutukluluk süresi göz önünde bulundurularak tahliyesine karar verdi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Hüdai oğuz24 Ekim 2023 16:25

Köpek uyutulacak mı

Sonraki Haber Yükleniyor...