Van'da operasyon: Çok sayıda gözaltı var

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı, memorial.com.tr
- Güncelleme:
Van'da operasyon: Çok sayıda gözaltı var

GÜNDEM Haberleri  / İhlas Haber Ajansı, memorial.com.tr

Emniyet güçleri "pes" demeden zehir tacirlerine operasyonlarını sürdürüyor. Van’da ‘torbacı’ diye tabir edilen sokak satıcılarına operasyon düzenlendi. Aramalarda bulunan kannabinoid ve metamfetamin maddeleri dikkat çekti. Gözaltılar var

Van’da ‘torbacı’ diye tabir edilen sokak satıcılarına yönelik düzenlenen operasyonda uyuşturucu madde ele geçirilirken, 26 şüpheli hakkında ise işlem yapıldı.

Van Emniyet Müdürlüğünden, ‘torbacı’ diye tabir edilen sokak satıcılarına haksız kazanç sağlamak amacıyla uyuşturucu madde ticareti yapanların ikamet ettiği adreslere düzenlenen operasyonla ilgili açıklama geldi.

Açıklamada, “Gençlerin yoğun bulunduğu alanlarda yapılan çalışmalar neticesinde; 23,99 gram esrar, 22 gram eroin, 18,21 gram sentetik kannabinoid, 9,62 gram metamfetamin, 3 adet ecstasy maddesi ele geçirilmiştir. Elde edilen uyuşturucu maddelerle ilgili olarak toplam 26 şahsa yasal işlem yapılmıştır” ifadeleri kullanıldı.

KANNABİNOİD NEDİR NE İŞE YARAR?

Tıbbi olarak kannabinoidler, kemoterapi, spastisite veya nöropatik ağrı sonucu oluşan mide bulantısı tedavisinde kullanılır. Sık görülen yan etkileri baş dönmesi, akıl karışıklığı, kimlik çözülmesi...

METAMFETAMİN NEDİR?

Halk arasında kristal, ateş buz, met gibi isimlerle de bilinen metamfetamin, kuvvetli bağımlılık yapıcı etkisi olan renksiz ve kokusuz bir madde. Kaygı, sinirlilik, saldırganlık, şüphecilik, görsel işitsel halüsinasyon, intihar düşünceleri ve intihar girişimleri gibi çeşitli psikiyatrik durumlara da neden olur.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İhlas Haber Ajansı, memorial.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...