Van ve İstanbul vekilleri artırdı

Van ve İstanbul vekilleri artırdı

GÜNDEM Haberleri

YSK, adrese dayalı nüfus kayıt sistemi 2013 yılı sonuçlarına göre, her seçim çevresinin çıkaracağı milletvekili sayısını belirledi.

Çıkaracağı milletvekili sayısı 18'e kadar olan iller bir seçim çevresi sayılırken, çıkaracağı milletvekili sayısı 19'dan 35'e kadar olan iller 2, 36 ve daha fazla olan illerin ise 3 seçim çevresine bölündü. nbsp;Buna göre, 32 milletvekili çıkaracak olan Ankara 2, 88 milletvekili çıkaracak olan İstanbul 3, 26 milletvekili çıkaracak olan İzmir ise 2 seçim çevresinden oluşacak. Yeni düzenlemeye göre, İstanbul ve Van'ın milletvekili sayısı artarken, Ordu ve Kütahya'nın milletvekili sayısı düştü. İstanbul'un milletvekili sayısı 87'den 88'e, Van'ın milletvekili sayısı ise 7'den 8'e çıktı. 6 milletvekili çıkaran Ordu 5, 5 milletvekili çıkaran Kütahya ise 4 milletvekili çıkaracak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...