Van Büyükşehir Belediyesi'ne operasyon!

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Van Büyükşehir Belediyesi'ne operasyon!

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Van Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik operasyonda, Belediye Başkanı Bekir Kaya gözaltına alındı.

Sabah saatlerinde Van Emniyet Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonda Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya evinde gözaltına alındı. Buradan Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı binasına getirilen Bekir Kaya, daha sonra Van Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Bekir Kaya ile birlikte 5 kişi gözaltına alınırken, belediyedeki aramalar ise geniş güvenlik önlemleri altında devam ediyor.

Bekir Kaya’nın ‘silahlı terör örgütüne üye olmak’ gerekçesiyle gözaltına alındığı belirtildi.

12 KİŞİ GÖZALTINDA
Bu arada, Van Büyükşehir Belediye Başkanı Kaya ile birlikte aynı soruşturma kapsamında Erciş ilçesinde 8, Van'da ise 4 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

BEKİR KAYA GÖREVİNDEN UZAKLAŞTIRILDI

İÇİŞLERİ Bakanlığı'nca görevden uzaklaştırılan Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya'nın yerine Van Valisi İbrahim Taşyapan, Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirildi. İçişleri Bakanlığı Basın Merkezi'nden görevlendirmeye ilişkin yapılan açıklamada, "İçişleri Bakanlığı'nca, Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya görevinden uzaklaştırılmış olup; Van Valisi İbrahim Taşyapan Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilmiştir" denildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...