Valilik duyurdu: Hava sıcaklıkları nedeniyle Gaziantep'te ormanlara giriş yasağı uzatıldı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Valilik duyurdu: Hava sıcaklıkları nedeniyle Gaziantep'te ormanlara giriş yasağı uzatıldı

GÜNDEM Haberleri

Gaziantep'teki ormanlık alanlara giriş yasağı 4 Eylül'e kadar uzatıldı. Valilik açıklamasında hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi gerekçe olarak gösterildi.

Gaziantep Valiliğinden yapılan açıklamada, alınan karar doğrultusunda 21 Temmuz ile 8 Ağustos tarihi arasında ormanlık alanlara giriş yasağının uygulandığı hatırlatıldı.

Giriş yasağının uzatıldığı belirtilen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"Hava sıcaklığının mevsim normallerini üzerinde seyredeceğine ilişkin elde edilen meteorolojik verileri kapsamında orman alanları ile çevrelerinde meydana gelecek insan hareketliliğine bağlı olarak akciğerlerimiz niteliğindeki ormanlarımızın zarar görmemesi için ilimizdeki tüm ormanlık alanlara, mesire alanlarına ve düzenli olarak piknik yapılan yerlere giriş ve çıkışlar hususunda alınan yasaklama kararı 4 Eylül tarihine kadar uzatılmıştır."

Kaynak: Anadolu Ajansı

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...