Vali saldırıdan kıl payı kurtuldu

Düzenleyen:
Vali saldırıdan kıl payı kurtuldu

GÜNDEM Haberleri

Türkiye dün güne Adana’daki terör saldırısı ile uyandı. Hainler Adana Valiliğine bomba yüklü araçla saldırı düzenledi. Vali Mahmut Demirtaş’ın saldırıdan son anda kurtulduğu ortaya çıktı.

Adana’nın Merkez Seyhan ilçesinde bulunan Valiliğin önündeki açık otoparkta dün saat 08.05’te teröristler önceden getirdiği bomba yüklü aracı tam mesai saatinin başladığı sırada infilak ettirdi. Kentin büyük bölümünden duyulan patlamayla birlikte otoparktaki araçlar yanmaya başlarken o sırada araçlarını park eden ve oradan geçenler yaralandı. Saldırıda 2 kamu görevlisi şehit oldu, 5’i ağır 33 kişi de yaralandı. Bombalı saldırıda kullanılan patlayıcı yüklü otomobilin Mersin plakalı olduğu öğrenildi. Bombalı aracı kimliğini gizlemek için başörtüsü takan bir kadın teröristin valilikte mesainin başladığı sırada getirip, binanın protokol girişindeki açık otoparkta valinin makam aracının park alanına yakın bir yere bıraktığı ve uzaklaşmasının ardından patlamanın olduğu belirtildi. Patlamada Gökhan Aygün (25) kaldırıldığı hastanede, 2 ay önce nişanlanan Kadir Kırbaşçı ise olay yerinde hayatını kaybetti. Adana Valisi Mahmut Demirtaş, patlamada kullanılan aracın herhangi arama kaydının olmadığını söyledi. Ayrıca saldırıda kullanılan aracın 2 gün önce H.A. tarafından M.S.Y. adına noterden satışının yapıldığı öğrenildi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak patlamanın gerçekleştiği noktada açıklama yaptı. Albayrak, Adana Valisi’nin saldırıdan dakikalar ile kurtulduğunu söyleyerek şunları söyledi: “Bu olayların hiçbirisi bizi, Türkiye’nin ulaşmak istediği istikametten alıkoyamayacak. Bu millet bir ölür bin dirilir.” AB Bakanı Ömer Çelik de Adana Valiliğine gitti. Patlamanın olduğu otoparkta bakanlar Albayrak ve Çelik inceleme yaptı. Kemal Kılıçdaroğlu da, saldırı sonrası Vali Demirtaş’ı arayarak bilgi aldı. Ayrıca ABD, Adana için 20 gün önce uyarıda bulunmuştu. Olay sonrası patlamada ilgileri olduğu gerekçesiyle Gaziantep’te 4 kişiyi gözaltına aldı. Öte yandan Şırnak merkez Cudi Dağı bölgesi Herino Tepesi’nde teröristlerce gerçekleşen saldırıda Uzman Çavuş Tuncay Arslan (25) şehit oldu.

Vali saldırıdan kıl payı kurtuldu

Aranan ikinci araç bulundu 

Adana’nın Seyhan ilçesine bağlı Sarıhamzalı Mahallesi’nde bomba düzeneği olduğu değerlendiren bir araç ele geçirildi. Alınan bilgiye göre, valilik önündeki terör saldırısının ardından çalışma yapan polis ekipleri, Sarıhamzalı Mahallesi’nde şüpheli bir aracı takibe aldı. Dur ihtarına uymayan sürücü, polis ekiplerinin ateş açması sonucu ölü olarak ele geçirildi. Araçta yapılan incelemede bomba düzeneği olduğu belirlendi. 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...