Vali Mutlu'dan molotof atan kişilerle ilgili açıklama

Vali Mutlu'dan molotof atan kişilerle ilgili açıklama

GÜNDEM Haberleri

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'dan molotof kokteyli atanların sivil polis olduğu iddialarına yanıt geldi

Gezi Parkı eylemlerinin 15. gününde sabah erken saatlerde Taksim Meydanı'ndaki pankart ve flamaların kaldırılması için polis müdahalesi yaşandı. Gezi Parkı'na girilmeyeceği ve polise saldırı olmadığı takdirde biber gazı ve tazyikli su kullanılmayacağına dair anonslar yapıldıktan sonra çevik kuvvet ekipleri meydana girdi. Bu esnada Gümüşsuyu girişinde ve Taksim Meydanı'nda polise molotof kokteyli, taş ve havai fişeklerle saldıranlar oldu.

Sosyal medyada polise molotof kokteylleriyle saldıranların sivil polis olduğuna dair iddialar hızla yayıldı. Twitter'da ve bazı haber sitelerinde molotof kokteyli atan bir kişinin fotoğrafı paylaşılarak belindeki kabarıklığın silah olduğuna işaret edildi.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, twitter'dan yaptığı açıklamada, belinde silah şeklinde görüntü olan eylemciyle ilgili bilgiler paylaştı.
Vali Mutlu, "Taksim'de telsizli ve muhtemelen silahlı görüntüsü sosyal medyada paylaşılıp, polis olduğu iddia olunan kişi yakalandı. O SDP'li bir eylemci. Kişinin adı Ulaş Bayraktaroğlu. Daha önce Devrimci Karargah operasyonunda 6 ay cezaevinde kalmış birisi. Polis diyenlere duyuruyorum, bilginize. Olaylara katılanların sığındığı SDP ile binasında gözaltına alınanların sayısı 70 oldu. Silah ve palalar da var" dedi.
Vali, "Parti binasındaki aramada ele geçen bir adet tabancanın yanı sıra diğer kesici aletlerin resimlerini de paylaşıyorum" diyerek bazı fotoğrafları da takipçileriyle paylaştı.
##tgvideo##
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...