Vali, Kartal'daki çöken binada ölü ve yaralı sayısını açıkladı

Düzenleyen:
Vali, Kartal'daki çöken binada ölü ve yaralı sayısını açıkladı

GÜNDEM Haberleri

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya: "Kartal'da çöken binada yaralı kurtarılan vatandaşımız 12, hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısı 3 oldu."

İstanbul Kartal'da 8 katlı bir bina çöktü. İstanbul Valiliği, Kartal'da binanın çökmesi sonucu 3 kişinin öldüğünü, 12 kişinin yaralı kurtarıldığını bildirdi. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, binada adrese dayalı nüfus sistemine göre 14 daire ve 43 vatandaşın kayıtlı olduğunu söyledi. Başsavcılık olayla ilgili soruşturma başlatırken, Anadolu Sulh Ceza Hakimliği yayın yasağı kararı verdi.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya: "Kartal'da çöken binada yaralı kurtarılan vatandaşımız 12, hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısı 3 oldu."

3 KİŞİ ÖLDÜ, 12 KİŞİ YARALANDI

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Kartal’da çöken 8 katlı binada 3 kişinin hayatını kaybettiğini, 12 kişinin ise yaralı olarak kurtarıldığını bildirdi. 

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından Kartal’da çöken binaya ilişkin yazılı basın açıklaması yaptı. Vali Yerlikaya, iki kişinin hayatını kaybettiğini, altı kişinin ise enkazdan yaralı kurtarıldığını duyurdu. Ayrıca Yerlikaya, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığının da olayla ilgili adli tahkikat başlattığını bildirdi. Açıklamaya göre çöken binaya komşu olan iki binanın da sakinleri güvenlik amacıyla tahliye edildi. Yerlikaya, binada 14 dairede 43 vatandaşın ikamet ettiğini ve olaydan haber alındıktan hemen sonra valiliğin kriz merkezi oluşturarak çalışmalara başladığını da belirtti. Vali Yerlikaya, ayrıca arama kurtarma çalışmalarına çok sayıda personel, arama köpekleri, özel arama kurtarma araçları ve özel aydınlatma araçları, Kızılay’dan iaşe araçları ve ambulanslar ile iş makinelerinin de katıldığını aktardı. 

Vali Yerlikaya, yaralı vatandaşların tedavilerinin devam ettiğini belirtti. Ayrıca Vali Yerlikaya, hayatını kaybeden vatandaşların yakınlarına başsağlığı mesajlarını iletirken, yaralı vatandaşlar için de acil şifalar diledi. Vali Yerlikaya açıklamanın sonunda, "Dualarımız göçük altında kalan vatandaşların bir an önce kurtarılmalarıdır" dedi. 

VALİ YERLİKAYA: 3 KATI KAÇAK

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, çöken binanın enkazında incelemelerde bulundu. Burada basın mensuplarına açıklama yapan Yerlikaya, 18 numaradaki apartmanın saat 16.00 civarında yıkıldığını kaydetti.

Bu olayın kendilerini derinden üzdüğünü dile getiren Yerlikaya, şöyle devam etti:

"Öncelikle ilçemize, mahallemize, tüm İstanbulumuza geçmiş olsun diyoruz. Bu enkazın altındaki yaralılarımıza ulaşmak için arama kurtarma ekiplerimiz çalışıyor. Bu üzücü olay olur olmaz 3 dakika içerisinde ambulanslarımız 112 acil komutadan, büyükşehirimizden itfaiyelerimiz, arama kurtarma, aynı zamanda AFAD ekiplerimiz buraya geldi. Bir yaralımız daha çıkıyor. Arama kurtarma çalışması çok değerli bir iş. Burada biz komşularımızın, mahallelilerimizin buradaki arama kurtarma çalışmasının sessiz ortamda, sıhhatli ortamda, ulaşılabilir bir ortamda olması için bize yardımcı olması lazım. Emniyetimiz, zabıtamız bu alanında arama kurtarma araçlarına ve özellikle ambulansların ulaşması için gayret sarf ediyor. Biz bu vakte kadar devamlı olay yerine gelen hemşehrilerimiz ki, onlar da bizim gibi sizler gibi çok üzülüyor, onlardan yardımcı olmalarını istiyoruz. Bu konuda polisimize ve zabıtamıza zorluk çıkarmamalarını istirham ediyoruz. Sizler aracılığıyla tekrar hemşehrilerimden bunu rica ediyorum."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...