Vali Gül'den 'sokak hayvanları'na ilişkin açıklama: 'İstanbul’un gündeminde bu sorun kalkmış olacak'

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Vali Gül'den 'sokak hayvanları'na ilişkin açıklama: 'İstanbul’un gündeminde bu sorun kalkmış olacak'

GÜNDEM Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

İstanbul'da önemli sorunlardan biri haline gelen sokak hayvanları konusu ile ilgili İstanbul Valisi Davut Gül'den önemli bir açıklama geldi. Vali Davut Gül, büyükşehir başta olmak üzere ilçe belediyelerinin sokak hayvanlarına yönelik çalışmalarını hızlandırdığını belirterek, "Belli bir takvim içerisinde İstanbul’un gündeminde bu sorun da azalmış, kalkmış olacak" şeklinde konuştu.

Son dönemlerde en büyük sorunlardan biri olan sokak hayvanları konusunda adımlar atılmaya başlandı. Megakent İstanbul'da da bu soruna ilişkin İstanbul Valisi Gül'den dikkat çeken bir açıklama geldi.  İstanbul Valiliği, “Bir Çocuk Bir Dilek” projesinin tanıtım toplantısı İstanbul Valiliği’nde düzenlendi.  İstanbul Valisi Davut Gül, proje tanıtımının ardından basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. Burada sokak hayvanları ile ilgili soruyu da cevaplayan Vali Gül, bu sorunun ortadan kalkacağını söyledi. 

Vali Gül'den 'sokak hayvanları'na ilişkin açıklama: 'İstanbul’un gündeminde bu sorun kalkmış olacak'

'SOKAK HAYVANLARI SORUNU KALKMIŞ OLACAK'

Sokak hayvanlarının toplanıp kısırlaştırılmasıyla ilgili soruyu yanıtlayan Gül, “Valiliğimizin görevi burada daha çok yetkili kurumları, sorumluları, görevlilere bu anlamda motive etmek ve görevini hatırlatmaktır. Büyükşehir başta olmak üzere ilçe belediyelerimize yazılı ve sözlü bildirdik. Onlar da çalışmalarını hızlandırdılar. Barınakları olanlar var. Yeni barınaklar yapanlar var. Kapasitelerini yükseltenler var. Belli bir takvim içerisinde İstanbul’un gündeminde bu sorun da azalmış, kalkmış olacak” ifadelerini kullandı.

SURİYELİ GÖÇMENLERE İLİŞKİN AÇIKLAMA

Vali Gül açıklamalarının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. İstanbul’dan gönderilen göçmenler hakkındaki soruya cevap veren Gül, “Göçmenlerle ilgili İçişleri Bakanlığımız zaman zaman açıklamalar yapıyor. 24 Eylül ile ilgili bizim de basın açıklamamız oldu. 2 ay bir süre verilmişti. 24 Eylül itibariyle de başka illerde kayıtlı olan Suriyeli göçmenler kayıtlı olduğu illere gidiyorlar. İstinası deprem bölgesi. Hatay’da yaşayan birinin şu an Hatay’a gitme ihtimali biraz daha zor olduğu için ikinci bir düzenlemeye kadar onlar ayrı tutuldu. Diğerleri de hangi ilde yaşıyorsa gidecekler. Rakamları da zaman zaman Göç Başkanlığımız, Bakanlığımız açıklıyor. Oradan takip edilirse faydalı olur” şeklinde konuştu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...