Vali: 12 işçi göçük altında

Düzenleyen:
Vali: 12 işçi göçük altında

GÜNDEM Haberleri

Şirvan'da göçük altında kalan bir işçiyle temas kurulduğu iddia ediliyor. Göçükten telefon geldiği belirtildi. AFAD Başkanı telefon iddiası ile ilgili olarak 'canlı ulaşabileceğimizi sanmıyorum' dedi. Ayrıca açıklama yapan Siirt Valisi Tutulmaz; 4 işçinin hayatını kaybettiğini ve 12 kişinin enkaz altında olduğunu açıkladı.

Siirt'in Şirvan ilçesine bağlı maden köyünde bulunan bakır madeni sahasında meydana gelen heyelanda göçük altında kalan 4 işçi öldü.  Mahsur kalan işçiler için çalışmalar sürerken yaklaşık bir saat önce  (13:00) göçük altında olan işçilerden birinin kardeşini görüntülü aradığı bilgisi geldi. GSM operastörleri bölgede destek için hazır bulunuyor. 

FİRMA YETKİLİLERİ: İHMAL YOK
 
Maden ocağını işleten firma yetkilileri açıklama yaptı. O açıklama şöyle;  Kurtarma çalışmaları birinci önceliğimizdir. Herhang bir ihmal yok. Toprak anlık aşırı yağıştan kaynaklanan ve yamaç molozlarının bir anda boşalmasından oluşmuştur. 
 
VALİ: 12 İŞÇİ GÖÇÜK ALTINDA
 
Siirt Valisi Tutulmaz'ın açıklaması şöyle; Siirt Başsavcılığı maden ocağı ile ilgili soruşturm abaşlattı. 4 işçinin cenazesine ulaşıldı, 12 işçi enkaz altında.  İşletmenin ya da işçilerden kaynaklı bir hata olup olmadığı araştırılacaktır. Tüm ülkemizin ve ailelerin beklentilerini hızlıca karşılamaya çalışmaktayız. Heyelan riski devam ediyor.
 
AFAD BAŞKAN VEKİLİ: CANLI ULAŞABİLECEĞİMİZİ SANMIYORUM
 
AFAD Başkan Vekili Halis Bilden; Mümkün olduğu kadarıyla nezaret etmeye çalışıyoruz, çünkü zorlu bir bölge. İşçinin kardeşi ile irtibata geçtiği bilgisi bana da geldi. Ben de hemen o bölgeye intikal ettim. Canlı ulaşabileceğimizi sanmıyorum. Biz hepimiz buradayız, bitene kadar... Amacımız en kısa sürede ailelerin merakını gidermek

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...