Uzman isimden dikkat çeken uyarı! 'Fay kırıldı kırılacak, gün sayıyor'

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Uzman isimden dikkat çeken uyarı! 'Fay kırıldı kırılacak, gün sayıyor'

Gündem Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Gümüşhane ve Erzincan'da peş peşe meydana gelen depremlerin ardından bölgedeki tehlikeye dikkat çeken Prof. Dr. Süleyman Pampal, kırılmak üzere olan faya dikkat çekti. Uyarılarını sıralayan uzman isim Gümüşhane, Zonguldak, Trabzon ve Rize'nin bundan doğrudan etkileneceğini belirtti.

Marmara Denizi Çınarcık açıklarında meydana gelen 4,2 büyüklüğündeki depremin ardından Gümüşhane 4,1 ve Erzincan 3,7 ile sallandı. Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu bölgelerinde meydana gelen bu depremler vatandaşlar arasında büyük paniğe neden olurken, uzmanlardan açıklamalar peş peşe geldi.

"Depremler neden arttı? Hareketliliğin nedeni ne?" sorularının cevabı merak edilirken, Deprem Uzmanı Prof. Dr. Süleyman Pampal'ın değerlendirmeleri gündem oldu.  Dikkat çeken açıklamalarda bulunan Pampal, "Yedisu Fayı kırıldı kırılacak gün sayıyor" dedi.

Prof. Dr. Süleyman Pampal'ın açıklamalarından önemli kısımlar şöyle:

"Gümüşhane'yi ele alalım. Gümüşhane dediğiniz yer Kuzey Anadolu Fayını Erzincan'dan, 50-60 km mesafede deprem olan Kelkit’ten başlamıştık. Hemen yakın doğusunda Kuzeydoğu Anadolu Fay Zonu var. Üstelik güncel dönemlerde, Erzurum'dan kuzeydoğuya doğru giden ve 7 üzeri depremler üretmiş.

"FAY KIRILDI KIRILACAK, GÜN SAYIYOR"

Erzincan ile Karlıova arasındaki Yedisu Fayı kırıldı kırılacak gün sayıyor. Yedisu Fayı kırılırsa sismik boşluk konumundadır. Gümüşhane, Zonguldak, Trabzon, Rize etkilenir. Orada meydana gelecek hasarların sorumlusu kim olacak? Vatandaşı böyle rehavete sürüklemenin alemi yok.

Marmara’yı en son 17 Ağustos depreminde yaşadık ama daha öncesi var. İstanbul başta ama Marmara depremleri bunlar... Tüm Marmara’yı Tekirdağ’dan, Çanakkale’den, Balıkesir, Bursa, Yalova bütün Marmara’nın kuzeyi, güneyi, doğusu, batısı, İzmit, Sakarya etkilenmiş geçmiş tarihsel depremlerde de. Günümüze kadar olan depremlerde de...

"1999'DA 130 KİLOMETREDEN UZAK YERLER YIKILDI"

İzmit Körfez üs merkezli olarak 17 Ağustos’ta kırıldı ama biz onu artık Marmara Depremi diyoruz. Çünkü sadece İzmit, Sakarya ve Yalova’yı yıkmadı. İstanbul’da Avcılar 130 kilometreden uzak yerler yıkıldı, bine yakın can kaybı var."

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Y. Beyazıt Başal19 Aralık 2023 13:22

Kelkitteki faydan Gümüşhane, Trabzon Rize etkilenecek. Tamam, yakın olan bunlar anlaşılıyor. Peki Zonguldak ne alaka? Hem arada Giresun, Ordu Samsun Kastamonu atlanarak. Ne bunlar ne zonguldak o faydan etkilenmez

Sonraki Haber Yükleniyor...