Uzman isim tarih vererek uyardı: Doğrudan güneş ışığına çıkmayın

- Güncelleme:
Uzman isim tarih vererek uyardı: Doğrudan güneş ışığına çıkmayın

GÜNDEM Haberleri

Kerberos sıcak hava dalgası henüz etkisini kaybetmemişti ki uzmanlar yeni tehlike için uyardı. Yunan mitolojisine göre ölüleri tekneyle ruhlar alemine götüren “Kaharoon” dan adını alan sıcak hava dalgası yolda. İtalya, Yunanistan ve Türkiye'yi de etkisi altına alacak olan sıcak hava dalgası için alarm verildi. İtalyan meteorolog Giulio Betti, yeni sıcaklık rekorlarının kırılacağını açıkladı.

Avrupa’yı kasıp kavuran aşırı sıcak hava dalgası etkisini sürdürmeye devam ediyor. Güney Avrupa ve Türkiye önümüzdeki hafta da aşırı sıcaklar nedeniyle rekor derecelere şahit olacak. İtalya, İspanya ve Yunanistan’da sıcaklıklar alarm seviyesine çıktı. İtalya Sağlık Bakanlığı aralarında Roma ve Floransa’nın bulunduğu 16 şehir için alarm seviyesini kırmızıya çevirdi. Önümüzdeki hafta boyunca devam etmesi beklenen sıcaklıkların Sardunya’da 48 dereceyi görmesi bekleniyor.   

Uzman isim tarih vererek uyardı: Doğrudan güneş ışığına çıkmayın

SICAKLARININ MERKEZ ÜSSÜ OLACAK

Uzmanlar sıcaklıkların Ağustos 2021’de Sicilya’da kaydedilen 48,6 derecelik Avrupa rekorunu kıracağını belirtti. İtalyan meteoroloji servisi, Sardinya'nın önümüzdeki hafta yaşanacak ve hava tahmincilerinin Yunan mitolojisinde ruhları yeraltı dünyasına götüren kayıkçıya atfen Kharoon adını verdikleri sıcak hava dalgasının "merkez üssü" olacağını söyledi.

Uzman isim tarih vererek uyardı: Doğrudan güneş ışığına çıkmayın

İTALYAN METEOROLOGDAN TÜRKİYE UYARISI

İtalyan meteorolog ve iklim uzmanı Giulio Betti BBC'ye yaptığı açıklamada, "Sıcaklıklar 19-23 Temmuz tarihleri arasında sadece İtalya'da değil, Yunanistan, Türkiye ve Balkanlar'da da zirveye ulaşacak. Bu bölgelerde yerel sıcaklık rekorları kırılacak.” dedi.

Uzman isim tarih vererek uyardı: Doğrudan güneş ışığına çıkmayın

“DOĞRUDAN GÜNEŞ IŞIĞINA ÇIKMAYIN”

Öte yandan İtalya hükümeti, kırmızı alarm verilen bölgelerde bulunan herkese 11:00-18:00 saatleri arasında doğrudan güneş ışığından kaçınmalarını ve özellikle yaşlı ya da savunmasız kişilere dikkat etmelerini tavsiye etti. Roma'da tur rehberi 59 yaşındaki Felicity Hinton, aşırı kalabalıkla birlikte yükselen sıcaklıkların şehirde gezinmeyi "kabus" haline getirdiğini belirterek, "Tur rehberi arkadaşlarım ve ben son derece stresliyiz. İnsanlar turlarda bayılıyor ve dışarıda her yerde ambulanslar var." diye konuştu.

Uzman isim tarih vererek uyardı: Doğrudan güneş ışığına çıkmayın

KOMŞUDA SICAKLIKLAR 40 DERECEYE ÇIKTI

Bu arada Yunanistan'da son günlerde 40 derece veya daha yüksek sıcaklıklara ulaşıldı. Ülkenin en popüler turistik mekânı olan Atina'daki Akropolis, ziyaretçileri korumak amacıyla Cuma ve Cumartesi günlerinin en sıcak saatlerinde kapatıldı. Kanarya Adaları bölgesel hükümetinin başkanı Fernando Clavijo, en az 12 evin tahrip olduğunu söyledi ve yangının hızla yayılmasını "rüzgara, iklim koşullarına ve yaşanılan sıcak hava dalgasına" bağladı.

Kaynak: NTV Haber

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...