Usta sunucu Halit Kıvanç hayatını kaybetti

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Usta sunucu Halit Kıvanç hayatını kaybetti

GÜNDEM Haberleri

Usta gazeteci, sunucu ve yazar Halit Kıvanç, 97 yaşında hayatını kaybetti. Dünya yıldızı Pele ile ilk kez röportaj yapan uluslararası gazeteci olarak tarihe geçen usta ismin vefatını oğlu Ümit Kıvanç sosyal medya hesabından duyurdu. Kıvanç'ın vefat haberinin ardından spor ve siyaset dünyası taziye mesajları yayımladı.

Usta gazeteci ve sunucu Halit Kıvanç, 97 yaşında hayatını kaybetti. Türkiye'nin en çok tanınan sunucularından olan Kıvanç'ın vefat haberini oğlu Ümit Kıvanç, sosyal medya hesabından duyurdu.

PERŞEMBE GÜNÜ DEFNEDİLECEK

Ümit Kıvanç, yaptığı paylaşımda, "Halit Kıvanç’ı kaybettik. Bizimle birlikte sevenlerinin de başı sağolsun. Cenaze 27’si perşembe, öğle namazından sonra Zincirlikuyu Mezarlığı içindeki camiden kalkacak, aynı mezarlığa defnedilecek" ifadelerini kullandı.

Halit Kıvanç için perşembe günü cenaze öncesinde, saat 10.30’da, kurucularından olduğu Spor Yazarları Derneği’nde (Levent) bir uğurlama töreni yapılacağını açıklayan Ümit Kıvanç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Teşekkürler... Tahmin edersiniz, başsağlığı mesajları çok, gerçekten çok. Herkese tek tek teşekkür etmeyi isteriz, ama inanın imkânsız. Topluca teşekkür ettiğim için kusura bakmazsınız umarım. Eksik olmayın" dedi.

Usta sunucu Halit Kıvanç hayatını kaybetti

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN TAZİYE MESAJI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, radyo ve televizyon tarihinin sembol isimlerinden Halit Kıvanç’ın vefatı sonrasında sosyal medya hesabından taziye mesajı yayınladı.

Erdoğan yaptığı paylaşımda “Medyamızın duayenlerinden Sayın Halit Kıvanç’ın vefatını teessürle öğrendim. Sayın Kıvanç’a Allah’tan rahmet, ailesine, sevenlerine, medya camiamıza başsağlığı diliyorum” ifadelerini kullandı.

SİYASİLERDEN KIVANÇ İÇİN TAZİYE MESAJI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve AK Parti sözcüsü Ömer Çelik de sosyal medya hesaplarından taziye mesajı yayınladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca paylaşımını “Heyecanlarımızın sesi, radyo ve televizyonda duayen sunucu Halit Kıvanç aramızdan ayrıldı. Pek çok dünya kupasının finalini televizyon ve radyodan sunan, mesleğinde ilklerin ismi Halit Kıvanç’a Allah’tan rahmet; yakınlarına, televizyon ve spor camiasına başsağlığı diliyorum” şeklinde yaparken, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy yaptığı paylaşımda, “Televizyon ve radyo tarihimizin duayeni, usta gazeteci Halit Kıvanç'ın vefatını büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyorum. Kendisini hep güler yüzüyle hatırlayacağız. Allah rahmet eylesin. Mekânı cennet olsun” ifadelerini kullandı.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun yaptığı paylaşımda, “Radyo ve televizyon tarihimizin en önemli, en sembol isimlerinden biri olan Sayın Halit Kıvanç’ın vefatını derin bir üzüntüyle öğrendim. Sayın Kıvanç’a Allah’tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve tüm medya camiamıza başsağlığı diliyorum” ifadelerini kullandı. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ise, “Radyo ve televizyon tarihimizin büyük ismi Halit Kıvanç’ı kaybettik. Nezaketi, güleryüzü ve bilgisiyle yaptığı işe değer katan bir isimdi. Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun” ifadelerine yer verdi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da paylaştığı mesajında, "Duayen gazeteci ve sunucu Halit Kıvanç’ın vefatından dolayı büyük üzüntü duydum. Halit Kıvanç’a Allah’tan rahmet, ailesine ve tüm sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, taziye mesajında, "Hatıralarımızda derin izler bırakan, ülkemizin yetiştirdiği duayenlerden #HalitKıvanç'ın vefatını üzüntüyle öğrendim. Türk basını büyük bir değerini yitirdi. Merhuma Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Mekânı cennet olsun" ifadelerini kullandı.

Usta sunucu Halit Kıvanç hayatını kaybetti

SPOR DÜNYASINDAN HALİT KIVANÇ PAYLAŞIMLARI

Spor Spikeri Ercan Taner, "Değerli hocam, meslek büyüklerimin üstadı Halit Kıvanç’ı kaybettik. Türk spor yayıncılığının zirvesiydi. Oraya kimse kolay kolay ulaşamaz. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun" paylaşımında bulundu.

TFF: "Türk spor yayıncılığının duayen ismi, usta spiker ve gazeteci Halit Kıvanç'ın vefat ettiğini derin bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz. Merhum Halit Kıvanç'a Allah'tan rahmet; ailesi, sevenleri ve Türk basınına başsağlığı dileriz."

FENERBAHÇE: "Halit Kıvanç’ı kaybettik.. Kulübümüzün 570 sicil numaralı YDK üyesi, usta gazeteci ve spor spikeri Halit Kıvanç’ı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Camiamızın kıymetli isimlerinden Halit Kıvanç’a Allah’tan rahmet, ailesi, kederli yakınları ve camiamıza baş sağlığı dileriz."

GALATASARAY: "Duayen gazeteci ve spor spikeri Halit Kıvanç'ın vefat ettiğini büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Rekabetin zerafetini bizlere en derinden hissettiren Halit Kıvanç'a, Allah'tan rahmet; kederli ailesi, yakınları ve sevenlerine başsağlığı dileriz."

TRABZONSPOR: "Türk spor yayıncılığının kıymetli ismi Halit Kıvanç’ın vefatını derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Büyük Usta Halit Kıvanç’a Allah’tan rahmet, ailesi, sevenleri ve tüm spor camiasına başsağlığı diliyoruz."

BEŞİKTAŞ: "Radyo ve televizyonların efsane spor spikeri ve duayen gazeteci Halit Kıvanç’ın vefat ettiğini büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Merhuma Allah’tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve spor camiasına başsağlığı dileriz."

FATİH TERİM: HEPİMİZİN ONA TEŞEKKÜRÜ BORÇ BİLMESİ LAZIM

Fatih Terim, katıldığı bir canlı yayında Halit Kıvanç için şu ifadeleri kullandı: Futbol hayatımın tamamında, antrenörlük dönemimin büyük bölümünde hep Halit ağabey vardı. Çok birlikte olduk, zaman geçirdik. Çok üzüldüm. Unutulacak bir insan değil. Hepimizin ona teşekkürü borç bilmesi lazım. 

Usta sunucu Halit Kıvanç hayatını kaybetti

HALİT KIVANÇ KİMDİR?

1925 doğumlu Halit Kıvanç, orta öğretimini Pertevniyal Lisesi'nde, yüksek öğrenimini İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde tamamladı. 3 ay kadar Siirt-Kozluk (şimdi Batman'a bağlandı) ilçesinde hakimlik yaptı. Milliyet, Tercüman, Hürriyet, Güneş başta olmak üzere çeşitli gazete ve dergilerde yazar ve yönetici olarak üst düzey görevler aldı.

'İLK'LERİN ADAMI OLDU

1953'te Alp Zirek ve Halit Talayer ile birlikte Türkiye'nin ilk günlük spor gazetesi Türkiye Spor'u çıkardı. Bir yıla yakın İngiliz yayın kuruluşu BBC'de çalıştı. Türkiye'de radyo ve televizyon yayıncılığının gelişmesinde önemli katkıları olan Kıvanç, Türk televizyonculuğunda birçok "ilk"in adamı oldu. Olimpiyatlar ve büyük uluslararası karşılaşmalarda sunucu olarak görev aldı. FIFA Dünya Kupası'nı televizyondan sunan ilk Türk spikerdir. 10 FIFA Dünya Kupası finalini radyo ve televizyonda nakletti.

Sunuculukta 50. yılını 2005'te bir jübileyle kutlayan Kıvanç, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, TSYD ve diğer kuruluşların düzenlediği yarışmalarda 200'ün üzerinde ödül aldı. 1983 yılında Cumhurbaşkanlığı Kupası maçıyla maç spikerliğine veda etti. Yazar, spiker, sanat adamı olarak kabul edilen Halit Kıvanç, Türk halkına temiz bir Türkçe ile saygın ve eğitici çalışmaları ile hizmet vermesinden dolayı Türkiye Millî Olimpiyat Komitesi tarafından Kariyer Dalında büyük ödüle layık görüldü.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...