Urfa’ya ‘şanlı’ çıkarma

Düzenleyen:
Urfa’ya ‘şanlı’ çıkarma

GÜNDEM Haberleri

Şanlıurfa’ya İstiklal Madalyası verilmesi işlemi, uzun bir aradan sonra Meclis’teki bütün partileri bir araya getirdi.

İsmail Sonsuz ANKARA
Kurtuluş Savaşı’nda destan yazan illerden Şanlıurfa, 96 yıl sonra İstiklal Madalyası’na kavuşuyor. Şehre İstiklal Madalyası takdim edilmesine dair kanunun önceki gün Mecliste kabul edilmesinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından da süratle tasdiklendi. Kanunun Resmi Gazete’de dün yayımlanmasıyla birlikte de gözler tarihi takdime odaklandı. Madalyanın takdimi şehrin kurtuluş tarihi olan 11 Nisan Pazartesi günü Meclis Başkanı İsmail Kahraman tarafından, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Bakanlar Kurulu’nun da katılacağı özel törenle Şanlıurfa’da yapılacak. Bakanlar Kurulu da, bu şehirdeki ilk toplantısıyla tarihi mesaja eşlik edecek. Şanlıurfa’nın tarihi günü için kutlamalar bugün başlıyor. Yarın, tarihi mekanları da içine alan 11 kilometrelik 11 Nisan Koşusu gerçekleştirilecek. Türk Yıldızları da “şanlı uçuş” için sahne alacak. 
MADALYA MUTABAKATI
Şanlıurfa’ya İstiklal Madalyası verilmesine ilişkin kanun, uzun bir aradan sonra Meclis’teki bütün partileri de mutabık kıldı. Şehir enteresan bir yasama trafiğiyle 3 saatte İstiklal Madalyası’na kavuşturuldu. Madalyanın kutlamalara yetişmesi için partiler anlaşıp, teklifi hızla genel kurul gündemine getirdi. Önceki gece saat 19.50’de madalyaya ilişkin görüşmelerin başladığı Meclis genel kurulu saat 20.50’de kanunu kabul etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da, kanunu bekletmeden onayladı ve iki saat sonra Resmi Gazete’de yayınlanmak üzere başbakanlığa gönderdi. Böylece Şanlıurfa İstiklal Madalyası’nın sahibi oldu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...