Urfa'da çatışma çıktı, 1 PKK'lı öldürüldü!

Düzenleyen: / Kaynak: DHA
Urfa'da çatışma çıktı, 1 PKK'lı öldürüldü!

GÜNDEM Haberleri  / DHA

Şanlıurfa'da polis durdurmak istediği arabadaki PKK'lılarla çatıştı, 1 terörist öldürüldü diğeri ise yaralı yakalandı...

Şanlıurfa’da, eylem hazırlığında oldukları öne sürülen 2 PKK'lı, kendilerini durdurmak isteyen polislere ateş açtı. Çıkan çatışmada teröristlerden biri öldürüldü, diğeri yaralı ele geçirildi.  Olay, öğleden sonra Şanlıurfa-Diyarbakır karayolunun 6'ncı kilometresinde Kabahaydar Mahallesi yakınlarında meydana geldi. Polis, otomatik silahlı ve bombalı PKK'lı teröristlerin eylem yapmak için kente geleceği bilgisi üzerine kent girişinde denetim noktası oluşturdu. Ekipler, gelen şüpheli olarak değerlendirilen araçları durdurarak aradı. Polisin, uygulama noktasında şüphelenerek durdurmak istediği sürücüsü öğrenilemeyen 72 EP 364 plakalı mavi renkli otomobilden ateş açıldı. Çatışma bilgisi üzerine bölgeye çok sayıda zırhlı polis aracı ile özel harekat ekibi sevk edilirken, yol trafiğe kapatıldı. Polis ekiplerinin de karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada, otomobilin arka koltuğunda oturan terörist öldürülürken, sürücü koltuğundaki PKK'lı terörist yaralı yakalandı.
Yolda uzun araç kuyruğu oluşurken çatışmada yaralanan PKK'lı tedavi için ambulansla hastaneye götürüldü. Çatışma ardından Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı da olay yerine gelerek polislerden bilgi aldı. Otomobilde yapılan aramada tüfek, tabanca ve el bombası ele geçirildi. Kentte güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarılırken, olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

ÖLDÜRÜLEN TERÖRİST AKTÜTÜN KARAKOLU'NA DÜZENLENEN SALDIRININ TALİMATINI VEREN PKK’LI ÇIKTI!
Şanlıurfa'daki kalleş saldırının detayları ortaya çıkmaya başladı. Ölü ele geçirilen teröristin PKK'nın sözde üst düzey yöneticilerinden Cüneyt Aydar olduğu ortaya çıktı. Teröristin Yüksekova’da bir polis ile bir uzman çavuşu şehit ettiği ve 2008 yılında ise Aktütün Jandarma Karakoluna düzenlenen saldırıyı organize ettiği de ele geçen diğer bilgiler arasında. Edinilen bilgiye göre, olay saat 14.30 sıralarında Şanlıurfa-Diyarbakır karayolunda meydana geldi. Diyarbakır istikametinden Şanlıurfa’ya gelen 72 EP 364 plakalı otomobil, polis tarafından durdurulmak istendi. Polisin dur ihtarına uymayan sürücü polislere ateş açarak kaçmaya çalışınca önüne kapan atıldı. Lastikleri patlayan otomobildekiler kaçamayınca çatışma yaşandı. Çatışmada PKK’nın dağ kadrosunda olan Herokol kod isimli Cüneyt Aydar (29) ölü olarak ele geçirildi. Teröristin 2003 yılında PKK’ya katıldığı öğrenildi. Teröristin 2008 yılında Aktütün karakoluna düzenlenen saldırının talimatını verip saldırıya kendisinin de katıldığı öğrenildi. Teröristin aynı yıl bir köy kurucusunu kaçırıp şehit ettiği, 2009 yılında ise Yüksekova’da bir polis memurunu şehit ettiği, 2010 yılında ise Yüksekova’da bir uzman çavuşu şehit ettiği öğrenildi. Örgütün sözde Zagros Sahası Çarçela Taburunda görevli olan teröristin Yüksekova’da PKK terör örgütünün para toplamasından sorumlu olduğu belirtildi. 
 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...