Urban'ın yolunda

Urban'ın  yolunda

GÜNDEM Haberleri

Papa Franciscus'un "asrın soykırımı" diye saçmalaması üzerine MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli kendisini II.Urbanus'a benzetmişti.

İRFAN ÖZFATURA
Peki kimdir bu Urbanus? Asıl adı Otho de Lagery olan Urban, 1042 Fransa'da doğumlu bir papadır. İnadı ve mağrurluğuyla maruftur Avrupa'da. Büyük Selçuklu Sultanı Melikşah vefat edince fırsat bu fırsat der ayağa kalkar. nbsp;Avrupa'nın önde gelen ruhanilerini Clermont'ta toplar (1095). Attığı ateşli nutuklarla Müslümanlara kin kusar. Türkler hakkında "kötü mahluklar" ibaresini kullanır ısrarla. Ancak Haçlı seferlerine dindarlardan ziyade paragözler katılır, Avrupa yokluk kıtlık içindedir o sıra. Oysa ticaret yollarını ele geçiren Müslümanlar müreffeh yaşar. Sıradan bir beyin serveti Fransa'ya fark atar.
PARA PARA PARA
Urban "gelin Kudüs'ü kurtaralım" avazeleri ile etrafına büyük bir kalabalık toplar. Halbuki Kudüs hiçbir zaman Hıristiyanların olmamıştır, Yahudiler şehrin anahtarlarını Hazret-i Ömer'e sunmuşturlar. Kaldı ki Hristiyanlar da Kudüs'e girip çıkmakta, serbestçe tapınmaktadırlar.
Papa Urbanın ayaklandırdığı papazlar köy köy dolanır, açlara sefillere masal anlatırlar. Doğu'nun zenginliğini ballandırır, yağma ve soyguna vize çıkarırlar.
Düşünün topal katırı ile dolanan Pierre L'Ermite isimli fukara keşişle, Çulsuz Gautier adlı yalın ayaklı şövalye etrafına 50 bin çapulcu toplar. Bu taife henüz Macaristan'da yağma ve tecavüze başlar, ardından Sırplara, Bulgarlara bulaşırlar. Bizans İmparatoru haramileri İstanbul'a sokmaz, "aman uzak dursunlar" deyip, Anadolu'ya yollar.
HURRRA YAĞMAYA! nbsp;
Kılıç Arslan, bunları İznik önlerinde durdurup, kılıçtan geçirir ancak hemen ardından Gedefroi de Bouillon komutasındaki Haçlı ordusu yola çıkar. Bu ordu tam 600 bin kişidir, kaldı ki içlerinde birçok ünlü sinyör, kontlar, dukalar bulunur, savaştan anlarlar. Daha Avrupa'dan çıkmadan kılıçlarını kana bular, Rhein kıyılarında 10 bin Yahudi'yi kırarlar. Bizans İmparatoru Aleksios Komnenos, erzaksa erzak der, rehberse rehber katar. Onları Selçuklularının üzerine salar. Kılıç Arslan İznik'i boşaltır, haçlıları Anadolu'nun derinliklerine çeker ve pusularda boğar. Antakya'ya ulaştıklarında 100 bin kişi kalırlar anca.
KANLANAN HAÇ
nbsp;Antakya güçlü bir kaledir nitekim bu kuşatma onlara 60 bin adama patlar. Bir hain yüzünden (Firuz adlı bir dönme) şehre girer, kedileri köpekleri bile paralarlar. O hızla Fatımilerin elindeki Kudüs'e saldırır çocukları ve kadınları dahi doğrarlar (1096). Gedefroi Bouillon, Papa 2. Urban'a yazdığı mektupta "Hepsini katlettik, Süleyman Mabedinde atlarımız bileklerine kadar kana battı" yazar. Maraatün Numan'da ise müminleri öldürmekle kalmaz dişleye dişleye etlerini koparırlar. nbsp;



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...