Üniversiteli oğlunu 7 bin lira maaşla işe aldı

Üniversiteli oğlunu 7 bin lira maaşla işe aldı

GÜNDEM Haberleri

Dört ayda yüzlerce işçiyi ‘tasarruf’ gerekçesiyle işten çıkaran CHP’li Torbalı Belediye Başkanı Ramazan İsmail Uygur, 24 yaşındaki oğlunu müdür yardımcısı kadrosuyla 7 bin lira maaşla işe aldı.

Torbalı Belediye Başkanı Uygur, belediye şirketi olan Torbalı Personel Özel Güvenlik Gıda İnşaat Temizlik Şirketinde (TORBEL) hiç olmayan genel müdür yardımcılığı kadrosunu ikiye çıkararak birine üniversite öğrencisi oğlu Efe Uygur’u diğerine de CHP Torbalı İlçe Gençlik Kolları Başkanı İsmail Takak’ı atadı. Efe Uygur’un 7 bin lira maaş aldığı belirtilirken Başkan Uygur’un, ticaret sicil kayıtlarında ‘batık’ olduğunu söylediği şirketin yönetim yapısını da değiştirdiği ortaya çıktı. Uygur’un, şirketinin üç olan yönetim kurulu üyesi sayısını da yediye yükselttiği kaydedildi.  Başkan Uygur, tepki çeken atamaya ilişkin skandal bir açıklama yaptı. TORBEL’in sıradan bir şirket olmadığını, memurlar hariç tüm belediye personelinin burada çalıştığını ve belediyenin ana borçlarının 100 milyon lirayı aştığını savunan CHP’li Uygur şunları söyledi:
Güvenebileceğim kimse yoktu. Oğlum işletme fakültesi son sınıf öğrencisi. Benim sağlıklı veriye, bilgilere ve raporlara ihtiyacım var. Bunu da şimdilik oğlum yapıyor. Oğluma iş kuramayacak ya da onu işsiz bırakacak biri değilim. Tayin kararı tamamen güven ve çalışma esaslıdır.
Bu arada tepkiler üzerine geri adım atmak zorunda kalan  Başkan Uygur, oğlunu görevden aldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...