Üniversiteler gergin

Üniversiteler gergin

GÜNDEM Haberleri

Ege Üniversitesinde çıkan kavgada hayatını kaybeden Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun ardından bazı üniversitelerde gerginlikler sürüyor.

Ege Üniversitesinde karşıt görüşlü gruplar arasında çıkan kavgada hayatını kaybeden Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun ardından bazı üniversitelerde gerginlikler sürüyor. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi gerginlik nedeniyle perşembe gününe kadar tatil edilirken, Niğde Üniversitesi'nde çıkan olaylarda 2 kişi yaralandı.Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi'nde dün farklı görüşlere mensup öğrenciler, fakültenin değişik kısımlarında toplandı. Öğrenciler arasında olay çıkmasını engellemek için polis fakülte bahçesinde önlem aldı. Öğle saatlerinde de derslere ara verildiği duyuruldu. Çevik kuvvetin de önlem almasıyla gruplar da farklı kapılardan dağıldı. Fakültenin internet sitesinden yapılan açıklamada "Fakültede, bugün saat 13.00'ten itibaren 26 Şubat 2015 Perşembeye kadar derslerin ertelendiği, telafi tarihlerinin daha sonra ilan edileceği" bildirildi.


Niğde'de 2 yaralı


Niğde Üniversitesi'nde Fen Edebiyat Fakültesi kantininde karşıt görüşlü iki öğrenci, birbirlerine "neden baktın?" diyerek sataştı. Tartışmanın büyümesi üzerine çıkan kavgaya bu öğrencilerin arkadaşları da karıştı. Kafasına cisim isabet eden M.D. ile alnından yaralanan R.E, Niğde Devlet Hastanesine kaldırıldı. Öğrencilerin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.


Yürüyüşte güvenlik önlemi


Malatya'da İnönü Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi önünde toplanan bir grup öğrenci, tekbir getirip sloganlar atarak kampüsteki yürüyüş düzenledi. Kampüs içindeki Cumhuriyet Meydanı'na gelen öğrenciler, burada hilal şeklini alarak ülkücü yemini etti. Karşıt görüşlü öğrencilerin de kampüste toplandığı bilgisini alan polis ekipleri, yürüyüş esnasında ve sonrasında geniş güvenlik önlemi aldı


Kaynak: Ajanslar nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...