Umutlar tükenmiyor: 116. saatte peş peşe güzel haber!

Düzenleyen:
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri

Kahramanmaraş merkezli 10 ili yıkıp geçen iki depremin ardından, kritik saatlere girilmişken bölgeden peş peşe güzel haberler gelmeye devam ediyor. Depremin 113. saatinde Adıyaman'da enkaz altında kalan 57 yaşındaki Halime teyze ve 72 yaşındaki emekli öğretmen İjlal Günkay sağ olarak çıkarılırken depremin 112. saatinde ise Kahramanmaraş'ta iki kadın ve Hatay’da 60 yaşındaki bir adam enkaz altından sağ olarak çıkarıldı. Yine 114. saatte Adıyaman'da 38 yaşındaki Meltem Ünsal ve 116. saatte Hülya Bayrak enkazdan sağ olarak kurtarıldı.

7,7'lik ve 7,6'lık iki depremin ardından yıkımın büyük olduğu Kahramanmaraş ile Hatay’da enkaz altında kalanları kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Saatler ilerlerken ailelerin enkaz başında endişeleri büyüyor, ancak peş peşe gelen güzel haberlerle umutlar yeniden yeşeriyor.

Hatay'da AFAD, Ankara Büyükşehir Belediyesi, polis özel harekat, jandarma ve UMKE ekipleri bir enkazda dinleme yaparken tepki veren 60 yaşındaki bir kişiyi fark ettiler.

Yaklaşık 3 saatlik çalışmanın ardından henüz kimliği belli olmayan adam, termal battaniyeye sarılarak sedye ile enkazdan ambulansa taşındı.

Ekiplerin bölgedeki çalışmasının sürdüğü bildirildi.

112. SAATTE 3 CAN DAHA SAĞ ÇIKTI

Sevinç gözyaşlarının diğer bir adresi de 112. saatte depremin merkez üssü Kahramanmaraş oldu.

Umutlar tükenmiyor: 116. saatte peş peşe güzel haber!

Nur Bayraktar ve ismi öğrenilemeyen bir kadın enkaz altından sağ olarak kurtarıldı. 

113. SAATTE 2 KADIN DAHA KURTARILDI

Depremin 113. saatinde, umutlar tükeniyor derken bir güzel haberde Adıyaman'dan geldi. 57 yaşındaki Hatice teyze enkazdan sağ çıkarıldı. Antakya ilçesi Güzelburç Mahallesi’de bulunan 600 Evler Sitesi’nde Erzurum AFAD ekipleri felaketin 5. gününde emekli öğretmen İjlal Günkaya’ya ulaştı. Enkazdan 113 saat sonra çıkarılan yaşlı kadının sağlık ekiplerine teslim edilirken yaşanan sevinç kameralara yansıdı.

MELTEM 114 DİRENDİ

Adıyaman'da depremin 114. saatine girilmişken 38 yaşındaki Meltem Ünsal adındaki bir kadın da enkazdan sağ olarak kurtarıldı. 

Umutlar tükenmiyor: 116. saatte peş peşe güzel haber!

115. SAATTE ENKAZDAN HAYATA DÖNÜŞ!

Kahramanmaraş’ta Trabzon Bulvarı üzerindeki enkazdan adının Adnan olduğu öğrenilen vatandaş sağ olarak kurtarıldı.

116. SAATTE UMUDUN ADI: HÜLYA BAYRAK

Hatay'da Hülya Bayrak 116. saatte enkazdan sağ olarak kurtarıldı. 

 

 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...