Uludere'de "Kan Akmasın" Nöbeti

Uludere'de "Kan Akmasın" Nöbeti

GÜNDEM Haberleri

Şırnak'ın Uludere ilçesi sınır bölgesinde güvenlik güçleri ile PKK arasında yer yer kısa süreli çatışmaların da yaşandığı gerginlik sürüyor.

PKK, Uludere ilçesi sınır hattında yer alan Beyaztepe ve Karaçalı bölgelerinden Kuzey Irak bölgesine güvenlik yolu yapılması çalışmalarını durdurmak istiyor. Geçtiğimiz günlerde çalışma alanlarındaki iş makinelerine ve işçilere yönelik taciz ateşi açıldı. Güvenlik güçleri de buna karşılık olarak bölgenin güvenliğini sağlamak için harekete geçti. Hareketliliğin yaşanması bölge halkını tedirgin etti. Bir yılı aşkın süredir kan dökülmüyor ve halk bu süreçte yeniden can kaybı yaşanmasından endişe ediyor. Yol yapım çalışmaların durdurulması için iki gün önce sınıra doğru bir yürüyüş gerçekleştirildi. Güvenlik güçleri kalabalığa müdahale etti ancak bu sırada bölgede gizlenen PKK'lılar yeniden taciz atışlarında bulundu. Bunun üzerine kobra helikopterler ve obüs topları deveye sokuldu. Önceki gün aralarında Barış ve Demokrasi Partisi Milletvekili Faysal Sarıyıldız'ın da bulunduğu yaklaşık 600 kişi yeniden çatışma alanına gitti. Canlı kalkan eylemi başlatan grup güvenlik yolu çalışmalarına son verilmesini ve askerlerin bölgeden çekilmesini talep etti. Askerlerin, herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması için dün öğlen saatlerinde geriye doğru çekildiği bilgileri alınırken "canlı kalkan" olarak bekleyen kalabalık geceyi her ihtimale karşılık alanda geçirme kararı kaldı.


TÜRKİYE GAZETESİ nbsp;
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...