'Ülkeler mültecileri kendi seçmeyecek'

Düzenleyen:
'Ülkeler mültecileri  kendi seçmeyecek'

GÜNDEM Haberleri

Kaya, muhalefetin ‘mültecilerin seçilerek gönderileceği’ eleştirisine cevap verdi: Sadece eğitimli insanlar değil kadın erkek, yaşlısı genci, sağlıklı engelli her özellikte insan gidebilecek.

İsmail Sonsuz ANKARA 
Türkiye ile AB arasında imzalanan sığınmacıların geri kabulüne ilişkin anlaşma kapsamında Yunanistan’ın Midilli adasındaki göçmenler Türkiye’ye gelmeye başladı. AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Kaya, muhalefetin ‘mültecilerin seçilerek gönderileceği’ eleştirisine cevap verdi. Gazetemize açıklamalarda bulunan Kaya şunları söyledi: “Böyle bir durum söz konusu değil. Avrupa’nın ülkemizden alacağı Suriyeliler, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği prensiplerine göre belirlenecek. Sadece eğitimli insanlar değil kadın erkek, yaşlı genç, sağlıklı engelli her özellikte insan gidebilecek. Ülkelerin kendi inisiyatiflerine göre seçmeleri gibi bir durum yok. Mutabakatın etkin şekilde uygulanması halinde, ülkemizin AB’ye yönelik yasa dışı geçişlerdeki ‘transit’ konumu ortadan kalkacak. Ege’de düzensiz göçün kontrol altına alınmasıyla bu güzergâh insan kaçakçıları bakımından caydırıcı olacak ve yasa dışı yollardan AB’ye ulaşmak üzere ülkemize yapılan geçişler kayda değer ölçüde azalacak. Ege Denizi ve Yunan adaları üzerinden kaçak ve illegal yollardan Avrupa’ya geçiş artık mümkün olmayacak. İnsan kaçakçılığına da bu sayede engel olunacak ve bu işten rant sağlanmasının da önüne geçilecek.”

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...