Ukrayna limanlarında 12 gemimiz var

- Güncelleme:
Ukrayna limanlarında 12 gemimiz var

Gündem Haberleri

Millî Savunma Bakanlığı kaynakları, Ukrayna limanlarında 12 gemimiz ve 2 vincimizin bulunduğunu, tahliye için en güvenli zamanın beklendiğini duyurdu. İki ülke ile görüşmeler sürüyor.

YEŞİM ERASLAN'IN HABERİ - Millî Savunma Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Deniz Albay Zeki Aktürk, Irak ve Suriye’nin kuzeyinde bir haftada 44 teröristin etkisiz hâle getirildiği, söz konusu bölgede yılbaşından itibaren etkisiz hâle getirilen terörist sayısının 892’ye yükseldiği açıkladı. Aktürk, yasa dışı sınır geçişleriyle mücadelenin devam ettiğini ifade ederek “Geçtiğimiz bir hafta içerisinde hudutlarımızdan yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 193 şahıs yakalandı. Yıl içinde hudutlardan yasa dışı yollarla geçmeye çalışırken yakalananların sayısı 4 bin 258’e ulaştı. Hududu geçemeden engellenen kişi sayısı da 128 bin 812 oldu” dedi.

Suriyelilerin emniyetli bir ortama geri dönüşleri ve normalleşmenin sağlanmasına yönelik çalışmaların sürdüğünü belirten Aktürk, son bir haftada harekât bölgelerine terör örgütü tarafından 2 taciz ve saldırı gerçekleştirildiğini, 30 teröristin etkisiz hâle getirildiğini, ocak ayı itibarıyla taciz ve saldırıların sayısını 81, etkisiz hâle getirilen terörist sayısının ise 661’e ulaştığı bilgisini verdi.

Millî Savunma Bakanlığı kaynakları, Ukrayna’dan tahıl sevkiyatının Rusya tarafından durdurulmasının ardından limanlarda bekleyen gemilerin tahliyesine ilişkin de bilgi verdi. Kaynaklar, Ukrayna limanlarında bekleyen 12 gemi ve 2 vinçin tahliyesi için emniyetli zamanın beklendiğini belirterek “Bayrağı sahibi veya şirketi Türk olan ticari gemilerimizin emniyetli şekilde ülkemize getirilmesi için Ticaret Bakanlığımız ve ilgili paydaşlarımızla koordineli olarak hem Ukrayna hem Rusya taraflarıyla görüşmelerimiz sürüyor. En emniyetli ve en güvenli zaman takip ediliyor. Söz konusu şartlar oluştuğunda gemilerimiz Türkiye’ye güvenle getirilecektir” diye konuştu.

İstanbul’da kurulan Müşterek Koordinasyon Merkezinin aktif olarak tutulduğuna dikkat çeken kaynaklar, BM, Ukrayna ve Türkiye’nin temsilcilerinin burada görevlerine devam ettiğini kaydetti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...