Uçuk vaadini böyle savundu: Altı üstü bir maaş ikramiye

Uçuk vaadini böyle savundu: Altı üstü bir maaş ikramiye

GÜNDEM Haberleri

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, iktidara geldiğinde halkı zenginleştireceğini belirterek açıklamalarda bulundu.

Niğde'de halka seslenen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, iktidara geldiğinde halkı zenginleştireceğini belirterek, "Emekliye Ramazan ve Kurban bayramlarında birer aylık ikramiye vereceğimizi söylediğimizde kıyameti kopardılar. Altı üstü bu birer maaş ikramiye. 'Parayı nereden bulacaksın' diyorlar. Ya sen demiyor muydun, 'Türkiye Cumhuriyeti, dünyanın en zengin ilk 20 ekonomisine giriyor' diye. 11 milyon emekliye yahu iki maaş ikramiye... Üstelik bunun 8 milyonu bin liranın altında aylık alıyor" şeklinde konuştu.

8 BİN 772 LİRAYI ÖDEMEYİNCE...

Maaşına haciz geldi

Özhaseki'ye tazminat ödemeyen Kılıçdaroğlu'nun milletvekilliği maaşına haciz konuldu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başı Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Eski Başkan Mehmet Özhaseki'ye yönelik suçlamaları sebebiyle derde girdi. Yargıtay tarafından onaylanmış tazminatı ödemeyen Kılıçdaroğlu icraya verildi ve maaşına haciz geldi. Kılıçdaroğlu, 2010'da Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Dönemin Başkanı Mehmet Özhaseki hakkında yolsuzluk iddialarında bulunmuştu. İddialar üzerine başlatılan soruşturma sonuçlandıktan sonra Mehmet Özhaseki ile Kayseri Büyükşehir Belediyesi çalışanları kişilik haklarına hakaretten tazminat davaları açtı. Bu davaları kazanan Mehmet Özhaseki, tazminat paraları ile halka sucuk dağıtmıştı. Devam eden tazminat davalarından birisi daha kesinleşti. Belediye Genel Sekreter Yardımcısı Hüseyin Beyhan, açmış olduğu tazminat davasını kazanarak mahkeme masrafları ve faizleriyle birlikte 8 bin 772 TL almaya hak kazandı. Tebligata rağmen 10 gün içinde tazminatı ödemeyen Kılıçdaroğlu için icra kararı çıkartıldı. Kayseri 2. İcra Müdürlüğü, Meclis Başkanlığına müzekkere yazarak CHP lideri hakkındaki icranın işleme konulmasını ve borcunu ödeyinceye kadar maaşından kesilmesini istedi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...