Üç ülke birden Ermeni yalanına sarıldı

Üç ülke birden Ermeni yalanına sarıldı

GÜNDEM Haberleri

Ermeni lobisi Türkiye’ye karşı harekete geçti. İtalya, Fransa ve ABD’de 24 Nisan’ı sözde Ermeni soykırımını anma günü ilan edilmesi istendi.

İtalya parlamentosunun alt kanadı Temsilciler Meclisi’nde, hükûmetten sözde Ermeni soykırımının tanınmasını talep eden önerge kabul edildi. Yapılan oylamada hükûmet ve muhalefet partilerinden 382 milletvekili önerge lehine oy kullandı. Eski başbakan Silvio Berlusconi’nin partisi Forza İtalia’dan 43 milletvekili ise çekimser kaldı. Önergenin hukuki bağlayıcılığı bulunmuyor.

KARANLIK TARİHİNE BAKSIN
Fransa’da da Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, benzer skandala imza attı. Macron’un onayladığı 24 Nisan’ı sözde Ermeni soykırımını anma günü ilan eden kararname resmî gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi. Fransa’nın kararına Türkiye’den tepki gecikmedi. Fransız mevkidaşı Jean-Yves Le Drian ile telefonda görüşen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AİHM kararlarının ihlal edildiğini vurgulayarak  “Macron seçim kampanyasında Ermenilere verdiği sözleri yerine getirmeye çalışarak yine popülizm yapıyor. Önce kendi karanlık tarihine baksın. Ruanda soykırımından bu yana çeyrek asır geçti”  dedi.

ABD’DE ÇİFTE SKANDAL
Tepki çeken bir adım da ABD’den geldi. ABD Temsilciler Meclisi ve Senatosuna, 1915 olaylarının sözde “Ermeni soykırımı” olarak tanınmasına ilişkin birer karar tasarısı sunuldu. Her iki tasarının metninin bire bir olması dikkati çekti.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...