Twitter mahkemeye başvurdu

Twitter mahkemeye başvurdu

GÜNDEM Haberleri

Twitter, erişimi engelleme kararının geri çekilmesi için mahkemeye başvurduklarını bildirdi.

Blog.twitter.com üzerinden yapılan açıklamada, Türkiye'de Twitter'a erişim kısıtlamasının yasal bir dayanağı olmadığı belirtildi. Kurum adına açıklama yapan Twitter'ın Genel Hukuk Danışmanı Vijaya Gadde, aynı zamanda açıklamasında erişim engellemesi süreci boyunca hiçbir IP adresi veya mail adresinin hükümetle paylaşılmayacağı belirtti. Açıklamada şu bilgiler verildi: "Bugün avukatımız Twitter erişim yasağının kaldırılmasıyla ilgili olarak karşı bir dava açtı. Twitter'a Türkiye'de erişimin engellenmesi 3 tane mahkeme kararına dayanıyor. Bu üç mahkeme kararının ikisi bizim de kurallarımıza da karşı gelen hesaplardan oluşuyor. Bu hesapları zaten kaldırdık. Ancak son karar bizi endişelendiyor. Çünkü, bu karar eski bir bakanı yolsuzluk yapmakla itham ediyor. Özellikle olası bir hükümet yolsuzluğu varsa, siyasi konuşmalar en önemli konuşmalar arasında yer alır. Bu nedenle bugün kullanıcılarımız adına, erişimi engelleme kararının geri çekilmesi için mahkemeye başvurduk."
Açıklamada, haftasonu yapılacak seçimler öncesinde vatandaşların online diyaloğunun sürmesi için hükümetin derhal Twitter'ı erişime açmasını beklediklerine işaret edildi.


SABAH

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...