Tutuklulukta AB'den bile iyiyiz

Tutuklulukta AB'den bile iyiyiz

GÜNDEM Haberleri

Türkiye'de şu anda 3 yıl ve üzeri tutuklu sayısı 464. Uzun tutukluluk süreleri sebebiyle eleştirilen Türkiye'nin dünyanın bir çok ülkesine göre bu konuda daha iyi durumda olduğu anlaşıldı.

Anayasa Mahkemesi, uzun tutukluluk ve uzun yargılamayla ilgili baktığı 6 bireysel başvurudan 4'ü hakkında ihlal kararı verince gözler uzun tutukluluk sayılarına çevrildi. Türkiye'de şu anda 3 yıl ve üzeri tutuklu sayısı 464. Uzun tutukluluk süreleri sebebiyle eleştirilen Türkiye'nin dünyanın bir çok ülkesine göre bu konuda daha iyi durumda olduğu anlaşıldı. Adalet Bakanlığı'nın son verilerine göre, Türkiye'de tutukluluk oranı yüzde 21.1'e geriledi. İtalya'da yüzde 37.4, Fransa'da yüzde 25.1, Almanya'da yüzde 16.7 olan bu oran AB ortalamasında ise yüzde 23.4. Türkiye'de 0-1 yıl arası tutuklu sayısı 22 bin 642, 1-2 yıl arası tutuklu sayısı 3 bin 940, 2-3 yıl arası tutuklu sayısı 822, 3 yıl ve üzeri tutuklu sayısı ise 464 kişi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...