Türkmenlerin Türkiye'ye alınmadığı iddiasına yalanlama

/ Kaynak: AA
Türkmenlerin Türkiye'ye alınmadığı iddiasına yalanlama

GÜNDEM Haberleri  / AA

Başbakanlık Kamu Diplomasisi Koordinatörlüğü, "Suriye Türkmenlerinin Türkiye'ye girişlerine izin verilmediği" haberlerinin gerçek dışı olduğunu bildirdi.

Başbakanlık Kamu Diplomasisi Koordinatörlüğünden yapılan yazılı açıklamada, dün bazı basın-yayın organlarında "Suriye Türkmenlerinin Türkiye'ye girişlerine izin verilmediğine" dair asılsız haberlere yer verildiği anımsatıldı.

"Söz konusu haberler de Suriye içindeki bazı kişilerin basın yayın organlarına ulaşarak yaptığı bu yöndeki açıklamalar da tamamen gerçek dışıdır" ifadesine yer verilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Kilis ilimize yakın Azaz Bölgesine yönelik Esad güçleri ile DAEŞ militanlarının ortaklaşa düzenlediği saldırılar sonrası Türkiye, olası bir nüfus hareketine karşı gerekli tüm tedbirleri almıştır. Kilis-Öncüpınar Hudut Kapısında, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) koordinasyonunda Kilis Valiliği, Sağlık Bakanlığı, Göç İdaresi Genel Müdürlüğü ve Türk Kızılayı hazırlıklarını tamamlamıştır. Ancak sınırımıza yönelik herhangi bir insan hareketliliği yaşanmamış; Türkmen ya da farklı etnik ve dini kökenlere mensup herhangi bir grup bu bölgeden Türkiye'ye giriş talebinde bulunmamıştır. Bunun yanı sıra, Suriye sınırları içerisinde bulunan soydaşlarımıza yönelik insani yardım faaliyetleri devam etmektedir."

"Türkmenlerin Türkiye'ye alınmadığı" yönündeki asılsız iddianın, bölgedeki gelişmelere yönelik bilgi eksikliğinden kaynaklandığı dile getirilen açıklamada, son birkaç gündür Şanlıurfa'nın Kepez bölgesinden Türkiye'ye giriş yapan 4 bine yakın Suriyelinin, PYD ile DAEŞ arasındaki çatışmalardan kaçan Arap ve Kürt kökenli Suriyeliler oldukları aktarıldı.

Açıklamada, "Bu bölgedeki gelişmeler ile Azaz bölgesinde Türkmen soydaşlarımızı etkileyen hadiseler farklı olaylardır" ifadesi kullanıldı.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...