Türklerin yüzde 65’i: Rus jetini düşürmekte haklıyız

Düzenleyen:
Türklerin yüzde 65’i: Rus  jetini düşürmekte haklıyız

GÜNDEM Haberleri

MMAK Danışmanlık tarafından 1-4 Aralık tarihleri arasında 30 büyükşehir ile 25 il ve 163 ilçe de 5 bin 500 kişi ile yapılan ankete göre halkın çoğunluğu, hükümetin Rusya politikasına destek veriyor.

İsmail Sonsuz ANKARA 
MMAK Danışmanlık tarafından 1-4 Aralık tarihleri arasında 30 büyükşehir ile 25 il ve 163  ilçe de 5 bin 500 kişi ile yapılan ankete göre halkın çoğunluğu, hükümetin Rusya politikasına destek veriyor. “Türk askerinin sınırlarımızı ihlal eden Rus jetini angajman kuralları çerçevesinde düşürmesini onaylıyor musunuz?” sorusuna katılımcıların yüzde 65’si “evet” cevabını verirken, yüzde 18’i “hayır” dedi. Katılımcıların yüzde 61’i uçağın düşürülmesinin ardından yaşanan krizden Türkiye’nin kazançlı çıkacağını düşünürken, Rusya’nın kazançlı çıkacağını düşürenlerin oranı sadece yüzde 9. “Hem Türkiye hem Rusya zararlı çıkacak” diyenlerin oranı ise yüzde 15. Rusya ile yaşanan krizle ilgili anketteki bir diğer soru. “Rus jetinin düşürülmesi sonrası Türkiye’nin başta enerji olmak üzere ciddi bir ekonomik krizle karşı karşıya kalacağını düşünüyor musunuz?” oldu. Ankete katılanların yüzde 59’u bu soruya “hayır” cevabını verirken, yüzde 17 “evet” dedi. Anketteki bir diğer konu, Türkiye’nin DAEŞ terör örgütüne yönelik operasyonları oldu. Ankete katılanların yüzde 47’si, Türk ordusunun DAEŞ’e karşı sınır ötesi muhtemel bir müdahalesini olumlu bulurken, yüzde 27’si olumsuz görüş bildirdi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...