Türkler ABD'ye gitmek istiyor

Türkler  ABD'ye gitmek istiyor

GÜNDEM Haberleri

Yurt dışı tatil tercihleri araştırmasında Türklerin en fazla gitmek istediği ülkenin ABD olduğu ortaya çıktı. ABD'yi İtalya ve Maldivler izliyor...

Amerika rüyası Türkiye'de de hızla yayılıyor. Son dönemde yurt dışında tatil yapan Türk sayısı artınca, bir araştırma şirketi, turizm eğilimlerini içeren bir araştırmaya imza attı. DORinsight adlı şirketin yaptığı ve Türklerin yurt dışındaki tatil tercihlerini gösteren araştırmaya göre Amerika Birleşik Devletleri (ABD), en çok tatil yapılmak istenen ülke sıralamasında başı çekti. Araştırma 8 bin 22 kişiyle gerçekleştirildi. Dünyanın en fazla turist çeken ülkelerinin bulunduğu listenin sunulduğu katılımcılara, “Yurt dışında tatil yapma imkânınız olsa, hangi ülkeye gitmek istersiniz” sorusu yöneltildi. Katılanların yüzde 11.67'sinin 'ABD' cevabını verdiği araştırmada bu ülkeyi, yüzde 10.42 ile İtalya, yüzde 6.17 ile Maldivler, yüzde 5.62 ile İspanya ve yüzde 5.05 ile Fransa takip etti. İlk 5 ülkeyi sırasıyla Almanya, Japonya, Brezilya, Avustralya, ve Hollanda takip etti. Hollanda'nın hemen arkasından İngiltere, Arabistan, Tayland, Küba ve Bahamalar geldi. Araştırmaya katılanların en az rağbet ettiği ülkeler ise Pakistan, Nijerya, Irak ve Cezayir şeklinde sıralandı.
DOĞAL GÜZELLİK ÖNEMLİ
Katılımcılara, tatile gitmek için yer tercihi yaparken, en çok neye baktıkları da soruldu. Yüzde 46 gibi önemli bir çoğunluk, “Doğal güzelliklerine bakarım” cevabı verdi. Katılımcıların yüzde 24'ü birçok kişi tarafından rağbet görüp tavsiye edilmesinin kendisi için önemli olduğunu ifade ederken, yüzde 23'ü de uygun fiyatlı olmasının tercihte ilk unsur olacağını ifade etti. “Bir haftalık bir tatile çıkarken kendinizi güvende hissetmeniz için yanınızda ne kadar para olmasını istersiniz?” sorusuna katılımcıların yüzde 42'si “2 bin 1 dolar ve üzeri” cevabını verdi. Bunu yüzde 23 ile “bin 501 dolar ile 2 bin dolar arası”, yüzde 19 ile “bin 1 dolar ile bin 500 dolar arası”, yüzde 13 ile “501 dolar ile bin dolar arası”, yüzde 3 ile de “0 ile 500 dolar arası” diyenler takip etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...