Türkiye'ye giren yabancı araçlar için müthiş haber

Türkiye'ye giren yabancı araçlar için müthiş haber
GÜNDEM Haberleri

Dortmund'da konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, yurt dışından getirilen araçların Türkiye'de kalış süresini iki yıla çıkaracaklarını belirtti.

Almanya'nın Dortmund kentinde düzenlenen mitingde konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, yurt dışında yaşayan Türklere müjdeler verdi.

Yurt dışından getirilen ve kayıt edilmeyen telefonların kapanma süresinin uzatılacağını söyleyen Davutoğlu, ayrıca yurt dışından getirilen araçların Türkiye'de kalış süresini iki yıla çıkarılacağını da söyledi:

YABANCI ARAÇLARIN KALIŞ SÜRESİ 2 YILA UZADI
"Yurt dışından getirilen araçların Türkiye'de kalış süresini 2 yıla çıkarıyoruz. Yurt dışından getirilen telefonların Türkiye'de kayıt edilmeden kullanma süresini iki katına çıkaracağız inşallah."

Şu anki sistemle Türkiye'ye getirilen taşıtlara en fazla 180 gün süre verilmekte; taşıtın yurt dışında emekli olan kişilerce getirilmesi halinde bu süre en fazla 1 yıla kadar uzatılmaktaydı.

Yurt dışından gelen telefonların ise en geç 1 ay içerisinde kayıt altına alınması gerekiyordu.

YURT DIŞI SEÇİM BÖLGESİ SÖZÜ
Ahmet Davutoğlu'nun yurt dışında yaşayan Türklere en önemli vaatlerinden bir başkası ise, yurt dışı seçim bölgesinin kurulacağı yönündeki sözü oldu. Bunların dışında, yeni doğan çocuklara hediye, çeyiz parasına katkı, yeni ev alanlara katkı ile lisans ve yüksek lisans öğrencilerine burs da Başbakan Davutoğlu'nun vaatleri arasında yer aldı. Başbakan ayrıca, bir kampanya başlatarak isteyen herkese Kuran-ı Kerim, Türkçe sözlük ve Türk Bayrağı dağıtacaklarını ifade etti.

Hürriyet

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...