Türkiye'ye böyle gönderildi!

Türkiye'ye böyle gönderildi!

GÜNDEM Haberleri

Kobani'ye YPG saflarında IŞİD'e karşı savaşırken çatışmada ölen Amerikalı Kieth Broomfild'in cenazesi, ABD'li Konsolosluk görevlilerine teslim edildi.

Suriye'nin Kobani kentinde YPG saflarında IŞİD'e karşı savaşırken çatışmada ölen Amerikalı Kieth Broomfild'in cenazesi, Mürşitpınar Sınır Kapısı'ndan ABD'li Konsolosluk görevlilerine teslim edildi. Burada toplanan bir grup YPG lehine slogan attı. Cenaze Adana'ya gönderildi. Kobani'de YPG saflarında ilk kez bir Amerikalı hayatını kaybetti. Gönüllü olarak 24 Şubat'ta 2015'te YPG'ye katılan Kieth Broomfild 3 Haziran'da çıkan çatışmada öldü. nbsp;
Türkiye'ye böyle gönderildi!
ABD'li Broomfild'in YPG içinde 'Gelhat Rumet' (Halkın Onuru) kod adını kullandığı belirtildi.
Broomfild'in cenazesi, Mürşitpınar Sınır Kapısı'ndan ABD'li Konsolosluk görevlilerine teslim edildi. Cenaze aracına konulan Broomfild'in cenazesi, kalabalık bir grup tarafından zılgıt ve alkışlarla uğurlandı. Sınırda havai fişek atan kalabalık cenazeyi Kürtçe ve Türkçe sloganlarla uğurladı. ABD Konsolosluk görevlileri, teslim aldıkları Broomfild'in cenazesi ile Adana'ya hareket etti.
Türkiye'ye böyle gönderildi!
ANNESİ: GİTMESİNİ İSTEMEDİM AMA VAZGEÇİREMEDİM

NBC NEWS'e konuşan ölen Broomfild'in annesi Donna Broomfild, oğlunun Suriye'ye gitmesini istemediğini, ancak bütün çabalarına rağmen oğlunu vazgeçiremediğini söyledi. Anne, "Bana, 'Ben yapmam gerekeni yapacağım' dedi. Kendi yolunu kendisi seçti" diye konuştu. nbsp;
Türkiye'ye böyle gönderildi!

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...