Türkiye'nin savunma ve havacılık ihracatı dünya basınında

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Türkiye'nin savunma ve havacılık ihracatı dünya basınında

GÜNDEM Haberleri

Türkiye'nin savunma ve havacılık alanındaki ihracatı dünya basının da yakından takip ediliyor. DefenseNews dergisi, Türkiye'nin 2022 yılındaki ihracat verilerini mercek altına aldı. Dergi, ihracat verilerinin düzenli şekilde arttığına dikkat çekti.

Türkiye’nin savunma ve havacılık alanındaki ihracat başarısı dünya basınında da ilgiyle takip ediliyor. 

DefenseNews adlı savunma sanayi alanındaki gelişmeleri takip eden dergi Türkiye’nin 2022 yılındaki ihracat rakamlarını mercek altına aldı. Dergi, Türkiye’nin savunma ürünleri ihracatının 2021 yılına oranla yüzde 37,5 arttığına dikkat çekti.

Savunma ve Havacılık Sanayii İmalatçılar Derneği (SASAD), verileri üzerinden yapılana değerlendirmede, Türkiye’nin havacılık ve savunma ihracatının 2022 yılında 4,4 milyar dolar ile tüm zamanların en yüksek ihracat rakamlarına ulaştığı ifade edildi.

2021 yılındaki 3,2 milyar dolarlık ihracat verisini de paylaşan DefenseNews, sonraki yılda elde edilen gelişmenin Türk savunma sanayisi için önemine dikkat çekti.

Türkiye’nin savunma ve havacılık ihracatıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Özgür Ekşi, söz konusu ihracatın önemli bir kısmının kara sistemleri ve insansız hava araçlarının (İHA) oluşturduğunu ifade etti. Ekşi, Türkiye’nin sektörde sürdürebilirlik ve ar-ge faaliyetleri için daha fazla ihracat yapması gerektiğini ifade etti.

Türkiye'nin savunma ve havacılık ihracatı dünya basınında

HEDEF 6 MİLYAR DOLAR

13 Temmuz’da paylaşılan SASAD raporunda, Türkiye’nin havacılık ve savunma endüstrisi 2022 yılında önceki yıla göre yüzde 20 artarak 12,2 milyar dolar ciro elde etti. Ayrıca, sektörde ar-ge hizmetlerine de önceki yıla göre yüzde 26’lık artışla 2,1 milyar dolarlık yatırım yapıldığı kaydedildi.

Ekşi, Türk havacılık ve savunma ürünlerinin ihracat başarısının ‘’combat proven’’ yani gerçek savaş şartlarında denenmiş olmalarından kaynaklandığını belirtiyor.

Savunma Sanayi Bakanlığı (SSB), Türkiye’nin 2023 yılı için ihracat beklentisinin 6 milyar dolar olduğunu açıkladı.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kaynak: DefenseNews

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...