Türkiye'nin Kahire Büyükelçiliği'nden vize açıklaması

/ Kaynak: AA
Türkiye'nin Kahire Büyükelçiliği'nden vize açıklaması

GÜNDEM Haberleri  / AA

Türkiye'nin Kahire Büyükelçiliği Mısır yönetiminin, bazı kentlerinde tek giriş pul vize uygulamasını 26 Temmuz itibari ile durdurduğunu açıkladı.

Türkiye'nin Kahire Büyükelçiliği, Mısır yönetiminin, 20-45 yaş arası Türk vatandaşlarına İskenderiye, Hurgada ve Şarm Eş-Şeyh kentlerinde tek giriş pul vize uygulamasını 26 Temmuz itibari ile durdurduğunu açıkladı. Büyükelçiliğin resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Mevcut vize uygulamasına göre, 20-45 yaş grubu Türk vatandaşlarının Mısır'a seyahatleri öncesinde dış temsilciliklerden vize alması gerekiyordu. Mısır, tek yanlı bir kolaylık göstererek 20-45 yaş grubu Türk vatandaşlarına havalimanında tek giriş pul vize ita ediyordu. Mısır, İskenderiye, Hurgada ve Şarm eş-Şeyh kentleri için 20-45 yaş grubu Türk vatandaşlarına tek giriş pul vize itasını 26.07.2013'te durdurdu. Uygulama Kahire Havaalanı'nda ise devam etmekte" denildi. Mısır'ın Türk vatandaşlarına bazı kentlerde tek girişli vize uygulamasını kaldırması, başta Türkiye olmak üzere çeşitli ülkelerden Mısır'a gelmek isteyen Türk vatandaşlarının havaalanlarından geri çevrilmesine yol açtı. Öte yandan Yusuf M. isimli bir Türk vatandaşı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bugün İstanbul Atatürk Havalimanı'nda Mısır vizesi olmadığı gerekçesi ile uçağa alınmadığını ileri sürdü. Kendisi gibi birçok kişinin de havaalanından geri çevrildiğini anlatan Yusuf M, "Önceden tek girişli vize ile giriyorduk. Kahire uçağına alınmadık. Havayolu görevlileri bize, Mısır'ın sınır kapısından vize uygulamasını kaldırdığını ve vize almaksızın ülkeye girmemizin mümkün olmadığını söyledi" diye konuştu.
GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...