Türkiye'nin dört bir yanındaki belediyelerden İsrail'e boykot! Satışlar yasaklandı

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı-İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Türkiye'nin dört bir yanındaki belediyelerden İsrail'e boykot! Satışlar yasaklandı

GÜNDEM Haberleri  / Anadolu Ajansı-İhlas Haber Ajansı

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği işgal saldırıları nedeniyle Türkiye'de pek çok il ve ilçe belediyeleri İsrail'e destek veren firmalar ve İsrail ürünleri için boykot kararı aldı. Trabzon'dan Erzurum'a, Adana'dan Ordu'ya kadar birçok belediye İsrail ürünlerinin satışını yapmayacaklarını belirterek boykot çağrısı yaptı.

İsrail'in işgal saldırıları 29. gününde de korkunç şekilde devam ederken İsrail ordusu Gazze Şeridi'ne yoğun hava bombardımanı düzenliyor. Vurulan hastaneler, okullar ve hedef alınan sivillerle birlikte bilanço ağırlaştı ve hayatını kaybedenlerin sayısı 9 bini aştı. 

BELEDİYELERDEN BOYKOT ÇAĞRISI

İsrail'in katliamına tüm dünyadan tepkiler peş peşe gelirken çeşitli yürüyüşler de düzenlenerek tepkiler gösteriliyor. İsrail'e bir tepki de ürünlerini boykot etmek oldu. Türkiye'nin birçok noktasında İsrail ürünlerine boykot çağrısı yapıldı ve çok sayıda büyükşehir belediyesi ve belediyeler İsrail ürünlerinin satışını yapmama kararı aldı. Ordu'dan Erzurum'a, Adana'dan Şanlıurfa'ya kadar pek çok belediye İsrail ürünlerine boykot çağrısı yaptı.

ADANA ALADAĞ BELEDİYESİ

Adana’nın Aladağ ilçesinde belediyeye ait olan restoran, kafe ve tesislerde İsrail’i destekleyen ve İsrail merkezli tüm ürünlerin satışı yasaklandı. Aladağ Belediye Başkanı Mustafa Akgedik, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "3 Kasım itibari ile ilçemizde belediyemize ait tüm işletmelerimizde terörist İsrail’i destekleyen firmaların ürünlerinin satışı yasaklanmıştır” dedi. Ayrıca ilçedeki Aladağ Şehitler Anıtı Türk bayrağı ve Filistin bayrağı ile ışıklandırıldı.

https://twitter.com/m_akgedik/status/1720496494384451754

ORDU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Ordu Büyükşehir Belediyesinin yurt genelindeki boykot çağrılarına sessiz kalmadığı belirtildi. Açıklamada değerlendirmesine yer verilen Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler, "Ordu Büyükşehir Belediyemize ait tesislerimizde ve sosyal marketimizde İsrail destekli ürünlerin satışı ve dağıtımı yasaklanmıştır." ifadesini kullandı.

https://twitter.com/mhilmiguler/status/1720411894698119576

GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, İsrail'i destekleyen markaların işletmelerinde satışının ve dağıtımının yasaklandığını bildirdi.

Büyükşehir Belediyesinin X sosyal medya platformundan yapılan açıklamada, "Sosyal marketlerimizde boykot var. Gaziantep Büyükşehir Belediyesine ait tesislerimizde ve sosyal marketlerde İsrail destekçisi firmaların ürünlerinin satışı ve dağıtımı yasaklanmıştır." ifadeleri kullanıldı.

https://twitter.com/GaziantepBeld/status/1720372677326610634

ŞANLIURFA BELEDİYESİ

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin sosyal medya platformu X'ten yaptığı paylaşımda, İsrail'e yönelik boykot kararı alındığı belirtildi. Paylaşımda, "Boykotta biz de varız! Filistin'de yaşanan insanlık suçuna ekonomik anlamda destek verdiği bilinen markaların işletmelerimizde satışları durdurulmuştur." ifadeleri kullanıldı.

Türkiye'nin dört bir yanındaki belediyelerden İsrail'e boykot! Satışlar yasaklandı

BURSA'DA 3 BELEDİYEDEN BOYKOT KARARI

Bursa'da 3 belediye, İsrail menşeli ürünlere boykot kararı aldı. Belediyelerin yaptığı açıklamada tesislerinde İsrail'e ait markaların satılmayacağı açıklandı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Osmangazi Belediyesi ve Yıldırım Belediyesi, İsrail menşeli ürünlere boykot kararı aldı. Belediyelere ait tesislerde İsrail'e ait markaların satılmayacağı belirtilirken Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Burfaş'ın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Sosyal tesislerimizde boykot var. Sosyal tesislerimizde İsrail menşeli ürünler satılmamaktadır" ifadeleri yer aldı.

TRABZON BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

Trabzon Büyükşehir Belediyesi'ne ait sosyal tesislerde, İsrail'e destek veren markaların ürünlerinin satışı durduruldu. Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Trabzon Büyükşehir Belediyesinin, "Filistinli kardeşlerimizin yanındayız" mesajıyla boykotta yer aldığı belirtildi.

Açıklamada, "Filistin'de yaşanan insanlık suçuna ekonomik anlamda destek verdiği bilinen markaların sosyal tesislerimizde satışı, saldırıların ilk gününden itibaren durdurulmuştur." ifadesi kullanıldı.

SELÇUKLU BELEDİYESİ

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Selçuklu Belediyesi'nin tüm tesislerinde Filistinli vatandaşlara zulmeden İsrail'e ait ve destek veren firmaların ürünlerinin tamamına boykot uyguladıklarını ilan etti. Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı'dan boykot çağrısı geldi. Başkan Pekyatırmacı İsrail'e ait ve destekçisi olan firmalara boykot çağrısı yaptı

Başkan Pekyatırmacı sosyal medya hesaplarında yaptığı paylaşımda, "Filistinli kardeşlerimizin yanındayız. Bütün dünyanın gözü önünde Filistinli kardeşlerimiz çok büyük bir İsrail zulmüne ve vahşetine maruz kalıyor. Biz bu zulmü kabul etmiyoruz ve Selçuklu Belediyemize bağlı tesislerimizde katil İsrail'e ait ve ona destek olan firmaların ürünlerini boykot ediyoruz. Siz kıymetli hemşehrilerimizi de bu zulme sessiz kalmayarak İsrail ürünlerini #boykot etmeye davet ediyorum." İfadelerine yer verdi.

https://twitter.com/a_pekyatirmaci/status/1720422724370129126

ÇORUM BELEDİYESİ

Çorum Belediyesi, sosyal tesislerinde artık İsrail menşeli ürünlere yer vermeyecek. Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, tarihte ilk barış antlaşması olan "Kadeş Barış Antlaşması"nın ismini taşıyan meydandan boykot çağrısı yaptı.

Çorum Belediyesi, İsrail ürünlerine boykot başlattı. Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Çorum Belediyesi'ne ait sosyal tesis işletmelerinde artık İsrail menşeili ürünlerin yer almayacağını açıkladı.

Şehir merkezindeki Kadeş Barış Meydanı'nda bulunan "Meydan Sosyal Tesisleri" önünde açıklama yapan Başkan Aşgın, "Barış adına söylenecek bir söz varsa bunu ilk söylemesi gereken şehir Çorum'dur. Çünkü tarihte ilk barış antlaşması olan Kadeş Barış Antlaşması'nın yapıldığı topraklar Hitit başkenti olan Çorum'dur." dedi.

ERZURUM BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

Erzurum Büyükşehir Belediyesine ait tesisler ile iştirak şirketlerde, İsrail'e destek veren markaların ürünlerinin satışı ve dağıtımı yasaklandı.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda, İsrail'in ülkede sattığı tüm ürünleri boykot ettiklerini ve Filistin'in yanında olduklarını belirterek, "Filistinli kardeşlerimizin yanındayız. İşgalci ve terör devleti zalim İsrail'in ülkemizde satmış olduğu tüm ürünleri boykot ediyoruz. Belediyemize ait iştirak ve tesislerimizde, İsrail'e ait markaların ürünleri satılmamaktadır." ifadelerini kullandı.

AĞRI BELEDİYESİ

Ağrı Belediyesinin sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımda ise "belediyeye ait tesislerde işgalci İsrail'e ait markaların ürünlerine yer olmadığı" belirtildi. Paylaşımda, "Zalimliğe ve haksızlığa karşı duruşumuzu sürdürüyoruz. Belediyemiz bünyesinde hizmet gösteren faaliyet alanlarımızda İsrail destekçisi ürünlerin satışı ve dağıtımı yasaklanmıştır." ifadelerine yer verildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Anadolu Ajansı-İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...