Türkiye'den Sadr isyanının büyüdüğü Irak'a seyahat uyarısı!

Düzenleyen:
Türkiye'den Sadr isyanının büyüdüğü Irak'a seyahat uyarısı!

GÜNDEM Haberleri

Mukteda es-Sadr destekçilerinin sokağa çıkmasıyla başlayan gösterilerde çok sayıda kişi hayatını kaybetti, onlarca da yaralı var. Olayların hemen ardından Türkiye, Irak’a ilişkin seyahat uyarısında bulundu.

Irak'ın başkenti Bağdat'ta Sadr destekçileri ile İran yanlısı Şii Koordinasyon Çerçevesi yandaşları arasında başlayan gerilim büyüdü. Silahlı çatışmalar devam ederken, çıkan olaylarda hayatını kaybedenlerin sayısı 12’ye yükseldi, onlarca da yaralı var. Akabinde sokağa çıkma yasağı geldi. Tüm bu yaşananların hemen ardından Dışişleri Bakanlığı tarafından Irak’a ilişkin seyahat uyarısı yayımlandı.

 

Bakanlık'tan yapılan açıklamada, "Bağdat’ta güvenlik durumunun bozulmaya başlaması göz önünde bulundurularak, vatandaşlarımızın zorunlu hâller dışında anılan şehire seyahat etmekten kaçınmaları tavsiye olunmaktadır. Hâlihazırda Irak’ta bulunan vatandaşlarımızın ise, Bağdat’ta kitlesel gösterilerin gerçekleştirildiği mahallerden uzak durmaları, Bakanlığımızca ve Bağdat Büyükelçiliğimizce yapılabilecek ilave uyarı ve duyuruları takip etmeleri ve kişisel güvenlikleri bakımından müteyakkız olmaları faydalı olacaktır. Vatandaşlarımızın Konsolosluk Çağrı Merkezimize (+90 312 292 29 29) ilave olarak T.C. Bağdat Büyükelçiliğine +964 790 190 94 06 numaralı telefondan ve embassy.baghdad@mfa.gov.tr e-posta adresinden doğrudan ulaşmaları mümkündür." ifadelerine yer verildi.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...