Türkiye’den Gazze’ye yardım eli: Tıbbi destek malzemeleri Mısır’a ulaştı

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Türkiye’den Gazze’ye yardım eli: Tıbbi destek malzemeleri Mısır’a ulaştı

GÜNDEM Haberleri  / Anadolu Ajansı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye’den gönderilen tıbbi destek malzemeleri Mısır’a ulaştığını duyurdu. Bakan Koca, yardımların devam edeceğini belirtti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye’den bir uçak dolusu ilacın Mısır’a ulaştığını sosyal medya hesabından duyurdu.

Bakan Koca paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“Türkiye’den gönderilen bir uçak dolusu ilaç ve tıbbi sarf malzemesi Filistin’e gönderilmek üzere Mısır’a ulaştı. Yardımlarımız devam edecek. Filistin halkının yanındayız.”

GAZZE’DEKİ HASTANELER VAHİM DURUMDA

İsrail ablukası altındaki Gazze Şeridi'nde hastanelerin yatak kapasitesinin dolmak üzere, ilaç ve akaryakıtın da tükenmekte olduğu bildirildi.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, yaptığı yazılı açıklamada, İsrail'in saldırılarına rağmen sağlık personelinin 7 gündür çalıştığını ve hastanelerden ayrılmadığını belirtti.

Kudra, hastanelerin yatak kapasitesinin dolmak üzere, ilaç ve akaryakıtın ise tükenmeye başladığını ifade ederek, durumun vahim olduğunu aktardı.

https://x.com/drfahrettinkoca/status/1712889849089249600?s=20

İSRAİL-FİLİSTİN ÇATIŞMASI

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e "Aksa Tufanı" adıyla kapsamlı saldırı başlatmıştı. Gazze'den İsrail yönüne binlerce roket atılırken, Filistinli silahlı gruplar Gazze-İsrail sınırındaki Beyt Hanun-Erez Sınır Kapısı'na baskın düzenleyerek burayı ele geçirmişti.

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in saldırılarında Gazze'de 500'ü çocuk, 276'sı kadın olmak üzere 1537 kişinin hayatını kaybettiğini, 6 bin 612 kişinin yaralandığını duyurmuştu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...